Prvňák se ve Virginii pohádal s učitelkou. Vytáhl pistoli a postřelil ji

Incident se stal na základní škole ve 180tisícovém městě Newport New po 14. hodině tamního času (20 hodin našeho). Podle policejního náčelníka Steva Drewa se žák s učitelkou pohádal. Poté vytáhl pistoli a jednou vystřelil, informovala CNN.

Třicetiletou ženu převezli záchranáři do nemocnice v kritickém stavu. I když se její stav o něco zlepšil, její život je stále ohrožen.

Prvňáka zadrželi policisté ve třídě i se zbraní. Zjišťují, jak k ní přišel. "Nedošlo k situaci, že by někdo chodil po škole a střílel," řekl podle agentury AP náčelník Drew. Podle něj však nešlo o náhodnou střelbu. Padla jedna rána, na nikoho jiného chlapec nezamířil.

[chooze:article;value:449622]

​Základní škola s 550 žáky má sice zařízení na detekci kovů, kontroly však probíhaly namátkově. Škola zůstane v pondělí zavřená a žákům i rodičům úřady nabídly pomoc psychologa.

"Je to hrozné, něco takového by se nikdy nemělo stát," citovala BBC George Parkera, ředitele školského úřadu. "Chceme zajistit, aby se nic podobného už neopakovalo," dodal.

Chlapec je v policejní vazbě, uvedl náčelník Drew. Vyšetřovatelé spolupracují pod dohledem státního zástupce mimo jiné se sociálními pracovníky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.