První člen královské rodiny promluvil o zdraví Karla. Léčba nejde podle představ

[chooze:gallery;value:31369]

​Britská královská rodina zažívá těžké chvíle. Kromě Karla III. totiž lékaři diagnostikovali rakovinu také jeho snaše princezně Kate. Navíc to vypadá, že léčba panovníka nejde úplně podle jeho představ. O jeho zdravotním stavu se rozpovídal Karlův synovec Peter Phillips, píše portál The Sun.

Nejstarší z osmi vnoučat zesnulé královny Alžběty II. a syn princezny Anny se tak stal prvním členem rodiny, který se podrobněji vyjádřil k tomu, jak se hlavě státu daří. "Je velmi frustrovaný, že nemůže pokračovat a dělat všechno, co by chtěl," řekl Phillips portálu Sky News.

[chooze:article;value:546899]

Panovník proto neustále tlačí na personál i lékaře, aby se mohl vrátit ke svým povinnostem co nejdříve. "Je ale velmi pragmatický. Chápe, že to potřebuje čas a je potřeba, aby se soustředil na sebe," doplnil Phillips.

Karel III. nyní doufá, že se v neděli zúčastní skromnější velikonoční bohoslužby a rodinného setkání. Jeho účast však nebude podle portálu Reuters předem potvrzena. Kensingtonský palác už ale oznámil, že chybět budou princ William s manželkou Kate. Ta kvůli onemocnění podstupuje preventivní chemoterapii.

Král v lednu absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě. Následně po operaci Buckinghamský palác informoval, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu. S jakou formou se hlava státu léčí, ale palác blíže nespecifikoval.

Reakce Harryho a Meghan ohledně nemocné Kate naštvala fanoušky. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.