První člověk s covidem-19 odhalen. Američani zveřejnili jeho jméno

První informace o nemoci covid-19 se světem začaly šířit na přelomu let 2019 a 2020. Zákeřná nemoc se rychle začala šířit z Číny a na jaře 2020 ochromila téměř celý svět. Za ohnisko nákazy bylo brzy označeno čínské město Wu-chan, ve kterém žije 11 milionů obyvatel.

Právě v hlavním městě čínské provincie Chu-pej byla laboratoř, ze které se měl virus rozšířit. Tuto teorii nyní potvrdila zpráva, kterou publikovali novináři Michael Shellenberger a Matt Taibbi na nezávislém zpravodajském kanálu Public.Substack.com. Vyplývá z ní, kde se nemoc covid-19 objevila poprvé.

Několik amerických vládních úředníků novinářům potvrdilo jména hned tří vědců, kteří byli jako první infikováni. Tzv. pacientem nula byl prý vědec Ben Hu, který prováděl experimenty s nakaženými koronaviry. Spolu s ním se nakazili i jeho kolegové Ping Yu a Yan Zhu. Všichni tři prý měli symptomy jako při covidu a potřebovali nemocniční péči, a to týdny předtím, než Čína světu přiznala propuknutí viru. Je to vůbec poprvé, co byla jejich jména oznámena světu. Nicméně teorie, že virus zřejmě unikl právě z laboratoře ve Wu-chanu, koluje světem již dlouho.

Vědci pracující ve Wuchanském institutu virologie (WIV) podle deníku Daily Mail "kombinovali nejsmrtelnější koronaviry na světě". Během riskantních experimentů měli prý za cíl vytvořit smrtící mutantní koronaviry fúzí nově objevených kmenů, a to vše jen těsně před vypuknutím pandemie nemoci covid-19. Vědci Hu a Yu byli v roce 2019 také spoluautory vědecké práce o geografické struktuře netopýřích koronavirů souvisejících se SARS.

[chooze:article;value:507039]

​Minulý týden deník The Times citoval anonymního vyšetřovatele amerického ministerstva zahraničí. "Je stále jasnější, že se wuchanský virologický institut podílel na vytvoření a ututlání pandemie covidu-19," uvedl. 

Deník Wall Street Journal zase už v květnu 2021 uvedl, že tři výzkumníci z čínského WIV vyhledali nemocniční péči v listopadu 2019, tedy měsíce předtím, než Čína o pandemii informovala svět. Deník také uvedl, že zpráva amerických tajných služeb poskytla nové podrobnosti o počtu postižených výzkumníků, načasování jejich onemocnění a jejich návštěvách v nemocnici.

Informační list ministerstva zahraničí zveřejněný už na konci vlády bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa zase uvedl, že "vláda USA má důvod se domnívat, že několik výzkumníků v rámci WIV onemocnělo na podzim 2019, před prvním identifikovaným případem propuknutí, se symptomy konzistentními s nemocí covid-19." Neuvedl tehdy ale, kolika výzkumníků se to týkalo.

Čína dlouhodobě komplikuje vyšetřování toho, jak se virus dostal do světa. Odmítla například poskytnout data o raných případech covidu-19 týmu pod vedením Světové zdravotnické organizace (WHO).

Po pandemii koronaviru přibylo lidí, kteří mají problém se zrakem. Podívejte se na reportáž TV Nova z loňského listopadu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.