První informace o atentátníkovi: Na Fica měl střílet slovenský spisovatel

[chooze:gallery;value:35899]

​Podle informací TV Markíza je pachatelem Juraj C., 71letý spisovatel, který žije ve slovenském městě Levice. Je zakladatelem Literárního klubu Duha, jehož předsedou byl několik let. Podle dostupných informací napsal tři básnické sbírky a jeden román.

Zpravodajský portál Aktuality.sk se spojil se synem zadrženého muže. "Nemám nejmenší tušení, co můj otec zamýšlel, co plánoval, proč se to stalo," řekl. Na otázku, jaký měl ke slovenskému premiérovi vztah, odpověděl: "Řeknu vám to takhle – nevolil ho. To je vše, co k tomu mohu říct."

[chooze:article;value:555637]

Web Refresher News informoval, že muž v minulosti pracoval v soukromé bezpečnostní agentuře. Podle slovenského Denníku N zbraň držel legálně. 

​Slovenského premiéra Roberta Fica postřelili ve středu odpoledne po výjezdním jednání vlády před domem kultury v Handlové. Vzápětí reagovali slovenští i čeští vrcholní politici. "Jsem naprosto šokována dnešním brutálním a bezohledným útokem na předsedu slovenské vlády Roberta Fica, který co nejdůrazněji odsuzuji," uvedla na síti X slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Podívejte se na první záběry po střelbě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.