Moderní bydlení

První krok ke třetí světové válce, děsí se Zelenskyj. Kim posílá Putinovi další vojáky

Začátkem listopadu má být připravených 2 600 severokorejských vojáků, aby se zapojili do bojů v ruské Kurské oblasti. Pro web The War Zone to ve čtvrtek řekl šéf ukrajinské rozvědky Kyrylo Budanov. "Budou připraveni (bojovat na Ukrajině, pozn. red.) prvního listopadu," uvedl Budanov.

Web Liga.net už dříve informoval, že Severokorejci by měli vytvořit v rámci ruské 11. výsadkové brigády "Speciální burjatský prapor". Celkem se má do války podle Budanova zapojit 11 tisíc Severokorejců.

[chooze:article;value:578610]

​Do Kurské oblasti Ukrajinci vpadli začátkem srpna. Během neočekávané operace, o které neinformovali ani spojence, obsadili významnou část ruského území. Rusům se doposud nedařilo podniknout účinnou protiofenzivu a korejské jednotky tak zřejmě mají situaci změnit.

"Ať už Rusku pomůže kdokoli, budeme reagovat tak ostře, jak bude třeba, abychom ochránili Ukrajinu. Budeme také adekvátně pracovat s našimi partnery, aby ruské záměry nevyšly," řekl k zapojení KLDR Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Jak reportuje agentura AP, zapojení Koreje do války by byl podle něj "první krok k světové válce".

[chooze:article;value:579178]

​"(Spojenci, pozn. red.) nemají žádné důkazy o tom, že by se severokorejští vojáci účastnili bojů. Víme však, že Severní Korea podporuje Rusko mnoha způsoby, dodávkami zbraní, technologickými dodávkami, inovacemi, aby ho podpořila ve válečném úsilí. A to je velmi znepokojující," řekl generální tajemník NATO Mark Rutte.

Severokorejským vojákům na Ukrajině se věnovaly i Televizní noviny. Podívejte se na reportáž (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.