Moderní bydlení

První schůze poslanců po prázdninách. Okamura i Babiš přišli s dlouhými projevy

Odpoledne se k bodu, který se týká digitalizace stavebního řízení, poslanci nedostali. Jako první si vzal totiž slovo předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura a na plénu mluvil zhruba hodinu a půl.

Ve svém projevu opět hlavně kritizoval současnou vládu. U řečnického pultu ho pak vystřídal šéf druhého opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. Také on ve svém projevu nešetřil kritikou současného kabinetu. Zmínil i antikampaň ODS namířenou proti hnutí ANO. 

Poté, co vystoupí všichni přihlášení řečníci s přednostním právem, měli by se poslanci dostat k ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi (Piráti). Ten už na tiskové konferenci před jednáním Sněmovny uvedl, že je připraven odpovídat na všechny dotazy týkající se digitalizace stavebního řízení, a to jak ze strany koalice, tak i opozice.

[chooze:article;value:573261]

Už v úvodu si poslanci odhlasovali možnost jednat i po 21. hodině, očekává se tedy, že se dnešní jednání protáhne do pozdních večerních hodin. Pokud ani do půlnoci nebudou zodpovězeny všechny dotazy, bude schůze přerušena a pokračovat bude ráno.

Digitální systém stavebního řízení spustilo ministerstvo pro místní rozvoj 1. července a provází ho velká kritika nejen ze strany politiků, ale i úředníků, podle kterých systém nefunguje tak, jak má.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.