První sníh napadl i v Krkonoších. Vrcholek Sněžky se zbarvil do bíla

[chooze:gallery;value:37358]

​Radikální změna počasí zasáhla i Krkonoše. Jen den poté, co první letošní sníh napadl na Šumavě, se pod sněhovou přikrývkou ocitly i vrcholky Krkonoš. Sníh padal přes noc hlavně ve výškách nad 1 300 metrů nad mořem.

Sníh pokryl i vršek Sněžky. Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) na facebooku varovala, že po sněžení přijde rovnou intenzivní déšť. Zároveň na vrcholcích hor vane silný vítr, který může dosáhnout i rychlosti 120 až 140 kilometrů za hodinu.

[chooze:article;value:573228]

​​Kvůli špatnému počasí budou přes víkend zavřené také lanovky, které jindy dopravují návštěvníky parku na vrchol hor. Od pátku budou zavřené lanovky na Medvědín a Pláně. "Bezpečnost je pro nás na prvním místě a v horách to platí dvojnásob," uvedl na facebooku Skiareál Špindlerův Mlýn.

Zároveň také platí varování před vstupem do lesů. Silné deště totiž můžou podmáčet půdu, což může vést k pádům stromů. Největší riziko vyvrácení stromů má hrozit v noci na pondělí. "Doporučujeme nevstupovat ani do městských parků, například zámeckého parku ve Vrchlabí a Jilemnici," dodal KRNAP.

První sníh nadcházející zimy je tady. Hory na Šumavě se zbarvily do bíla:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.