První účastníci Survivoru odhaleni. Tyto hvězdy budou bojovat o přežití

[chooze:gallery;value:34762]

​Ostrov v Dominikánské republice působí jako ráj na zemi, ale žít na něm není lehké. Je to divoká příroda, kde jsou pravidelně spalující horka, které střídají vytrvalé deště a výrazné noční klesání teplot. "Mám dojem, že s každou další sezónou se posouvá i kvalita hráčů. Takže pokud se v minulé sezóně poměr skutečně kvalitních hráčů blížil polovině, tak věřím, že v té aktuální už jich bude nadpoloviční většina, která bude hrát skutečně naplno. Myslím, že to bude pěkný mazec," říká moderátor Ondřej Novotný.

Survivor bude o přežití v těch nejtěžších podmínkách, o spojenectví i o schopnosti neohlížet se na ostatní a jít si za svým. "V obou kmenech se ukážou výrazné osobnosti s výjimečným příběhem. Každý z nich vyniká v něčem jiném a volí rozdílnou strategii. Spojuje je ale bojovná síla. Všichni jsou to hráči, kteří se nebojí jít si tvrdě za svým cílem. Už od první chvíle je čeká velká hra, protože podmínky Survivoru se nebudou ptát na jejich společenský status nebo minulost, ale budou zkoušet jejich charakter. Nová řada Survivoru přinese pořádnou nálož emocí, zvratů, proher, ale i radost z vítězství a slzy dojetí," slibuje kreativní producentka Adéla Brož.

Podívejte se na první část soutěžících, na které se můžete těšit a kteří zabojují o výhru 2,5 milionu korun.

Ornella Koktová (31 let, podnikatelka)

Ornella původně začínala jako modelka a hosteska. Jak sama říká, proslavila ji láska. Konkrétně románek s o 36 let starším Josefem Koktou, který byl v té době úspěšným podnikatelem a byl ženatý s moderátorkou Gábinou Partyšovou. Dnes jsou Ornella a Josef manželé a mají spolu tři děti.

Jak spolu žijí a vychovávají děti, mohli diváci vidět v pořadu Výměna manželek. V bulváru se často objevují i matka a sestra Ornelly, které jsou rovněž výraznými osobnostmi. Přestože ji ostatní soutěžící mohou podceňovat, je rozhodnutá předvést svou tvrdou stránku a odolnost. Na těžké podmínky je připravená a nedělá si z nich hlavu. Zná dobře hru a jde do ní s jasně stanoveným plánem. Chce ukázat svým dětem, že jejich máma je lvice, která se dokáže vypořádat s kdejakou výzvou.

[chooze:article;value:538298]

Samuel "Pirát" Krištofič (34 let, bojovník MMA)

Bojovníkovi Samuelu Krištofičovi ve světě MMA sportů nikdo neřekne jinak než Pirát. Na konci minulého roku se v Oktagonu blýsknul skalpem Karlose Terminátora Vémoly, kterého nemilosrdně knokautoval už v prvním kole. Samuel má za sebou těžké dětství. Otec byl alkoholik a matka jej a jeho sestru vychovávala sama.

Rodina často neměla peníze, ale právě tato zkušenost ho podle jeho vlastních slov neustále posouvá dopředu a pomáhá mu být lepším člověkem i sportovcem. Na ostrově má v plánu hrát hru na padoucha s tváří medvídka. Ostatní soutěžící je si připraven získat především svým humorem. 

Rachel Karnižová (22 let, módní návrhářka)

Rachel byla rozhodně nejhlasitějším účastníkem třetího ročníku reality show Love Island Česko & Slovensko, kde se dostala v páru s Claudem až do finále. Jejich vztah jim ale nevydržel a v lednu letošního roku pár oznámil rozchod. Už před účastí v Love Islandu všichni na Slovensku věděli, kdo je Rachel, když zveřejnila informaci o tom, že v minulém vztahu byla obětí domácího násilí.

Rachel je velmi ambiciózní a ví, jak na sebe upoutat pozornost. Kde je Rachel, není nouze o dobrodružství, drama i zábavu. Ač to na první pohled nemusí nechat na sobě znát, je schopna velice chytře přizpůsobit své chování tak, aby nakonec dosáhla svého.

Martin "Mikýř" Mikyska (30 let, komik)

Youtubera a komika Martina Mikysku znají lidé na internetu spíše pod pseudonymem Mikýř. Jeho pořad kombinuje zpravodajský formát s absurdním humorem. Mikýř je bývalým úspěšným snowboardistou a několikanásobným mistrem České republiky ve slopestylu.

Do Survivoru se hlásil už v minulosti. Svou účast v soutěži bere jako výzvu, která se neodmítá, a věří, že ve stáří bude vděčný, že si tuto příležitost nenechal ujít. Těší se na sportovní výzvy a s nekomfortem i nepříjemnými situacemi plánuje bojovat humorem. Na ostrově bude nejvíce postrádat svou přítelkyni a jezevčíka. 

Ivana Jirešová (47 let, herečka)

Ivana se proslavila rolí v seriálu Ordinace v růžové zahradě, který TV Nova začala vysílat v roce 2005. Kromě něj se objevila také ve druhé sérii show Tvoje tvář má známý hlas. Je známá svým nadšením pro jógu a zdravý životní styl. V minulosti byla také redaktorkou módního časopisu Harper's Bazaar.

Herečka si prošla těžkým rozvodem. Se svým exmanželem měla vyhrocené vztahy a čelila nepříjemným útokům. Usmířili se krátce před jeho úmrtím. Herečka věří, že život jí posílá příležitosti, které mají smysl, a takto vnímá i svou účast v soutěži.

Největší obavy má z toho, jak bude schopná vycházet s ostatními lidmi, protože sama o sobě říká, že nedokáže své emoce skrývat. Největší výzvou je pro ni sociální hra, jelikož je pro ni důležité jednat s lidmi čestně a otevřeně. Ví ale, že někdy i lež k Survivoru patří, a chce si vyzkoušet, zda to dokáže.

[chooze:article;value:540511]

Martin "Márty" Prágr (29 let, tanečník)

Známý tanečník Martin začal s tancem už v sedmi letech. Se Survivorem ale přišla jeho chvíle, aby zazářil on sám. Je člověkem, který se nikdy nevzdává, a když už se pro něco rozhodne, věnuje maximální úsilí a soustředěnost tomu, aby uspěl. To platí i pro jeho účast v soutěži, kterou bere jako výzvu a hodlá ji využít na 100 procent. Kromě tance se do paměti lidí zapsal i benefiční akcí na pomoc Hodonínu po ničivém tornádu.

Denisa Dvořáková (32 let, topmodelka)

Denisa je česká topmodelka, která v roce 2006 vyhrála světové finále soutěže Elite Model Look. S modelingem začínala v 15 letech. Předváděla pro nejslavnější světové návrháře Christiana Diora, Chanel, Chloé, Karla Lagerfelda nebo Pradu. Díky své profesi procestovala celý svět.

Pracovala v Paříži, Miláně, Berlíně, Barceloně nebo New Yorku a je také držitelkou světového titulu Modelka roku. Její život a kariéra je splněným snem mnoha dívek. Ale Denisa rozhodně není křehkou a rozmazlenou dívkou, jak si o ní lidé myslí. Na svou účast v soutěži se pečlivě připravovala. Například se učila, jak rozdělat oheň pomocí křemene. 

Sebastian Navrátil (32 let, hudebník)

Zpěváku a skladateli Sebastianovi se podařilo prorazit v roce 2015 písní Toulavá, která se stala nejpřehrávanější skladbou českého internetu a získal za ni také Českého slavíka 2015 v kategorii Nejstreamovanější nahrávka. Za poslední rok změnil ve svém životě mnoho věcí. Rozešel se s dlouholetou přítelkyní a změnil hudební styl.

Svou účast v Survivoru vnímá jako pokračování této proměny. Soutěž bere jako výzvu, ve které uplatní svou přirozenou soutěživost, a také jako příležitost vystoupit ze své komfortní zóny. Chce reprezentovat popové zpěváky a dokázat, že i oni jsou drsní a mají na to se popasovat s tak těžkou výzvou. Jeho současnou partnerkou je modelka a vítězka České Miss z roku 2016 Andrea Bezděková, která soutěžila loni v reality show a získala si hodně fanoušků. 

Yenifer Cao (30 let, infuencerka)

Yenifer je dcerou vietnamských rodičů, kteří spolu pracovali v továrně v Rusku a následně se přestěhovali do Německa, kde se Yenifer také narodila. Kvůli problémům s přistěhovalectvím se ale následně musela celá rodina přesunout do Česka. Jelikož její rodiče museli hodně pracovat, svěřili své děti do péče strýci. Po letech se i s bratrem přestěhovala zpět do Německa, kde její bratr tragicky zahynul při autonehodě.

V následujícím období se Yenifer vdala, ale její manželství nemělo dlouhého trvání. V současné době by se ráda více věnovala herectví. Objevila se také v soutěži MasterChef Česko. Ráda by svou účastí v soutěži lidem a svým blízkým ukázala, že to, jak se prezentuje na sociálních sítích, je jen fasáda. V životě je podle ní nutné překonávat těžké věci, aby člověk dosáhl něčeho výjimečného.

[chooze:article;value:539532]

Michal Skalický (33 let, operní pěvec)

Michael je 13 let operním pěvcem, a navíc v Praze provozuje dvě hospody. Na základní škole byl šikanovaný, protože byl pro ostatní zrzavým zpívajícím klukem s výrazným a nepřeslechnutelným hlasem. Pochází z rozvedeného manželství a vychovávala jej především jeho matka. S otcem měl kvůli svému coming outu komplikovaný vztah, ale nyní se spolu snaží vycházet.

Svou účastí v soutěži by mu rád dokázal, že není slabý ani zženštilý a že i jako gay může být opravdovým mužem. Michael se nebojí ukázat emoce, rád kolem sebe šíří pozitivní energii, ale zároveň nezapomíná, že jde o hru, a je připravený hrát tvrdě, vážně a strategicky. Michael je osobnost, kterou nelze přeslechnout. Vždycky si přál být sólovým pěvcem a věří, že sólo dostane prozatím alespoň ve hře Survivor.

Veronika Sandholzová (23 let, studentka)

Veronika je velice cílevědomá a pro úspěch je schopná udělat téměř cokoli. V roce 2021 získala titul Miss Sympatie. Do Survivoru se neúspěšně hlásila už loni. Od té doby se naplno vrhla do cvičení a zhubla deset kilo. V soutěži hodlá naplno využívat všech svých zbraní, aby si získala důvěru ostatních lidí. Nebojí se použít lež, ohnout informace ve svůj prospěch a tvořit tajné aliance na více stranách. Uvidíme, jestli dokáže udržet tajemství a zda ostatní uvěří jejímu nevinnému zjevu křehké blondýnky.

Martin Carev (25 let, cestovatel)

V 16 letech Martin založil kanál na YouTube, který má nyní více než 500 tisíc odběratelů. O tři roky později ho časopis Forbes označil za 20. nejvlivnějšího Čecha na sociálních sítích. Stále je jedním z nejoblíbenějších influencerů generace Y. Působí také ve světě modelingu a vydal i několik vlastních písní. V roce 2022 se objevil v pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

V posledních letech se věnoval především cestování po světě a malou roli si vystřihl i v seriálu Ulice. Martin je velkým fanouškem Survivoru, má nastudované všechny řady soutěže, včetně zahraničních verzí. Díky extrémním výletům, jež během svých cest podnikl, je připravený na tvrdé podmínky, kterým bude muset na ostrově čelit.

[chooze:article;value:514321]

Adéla Krejdlová (22 let, zpěvačka)  

Adéla je zpěvačka, která se v současné době věnuje hlavně cestování a modelingu. O účast v Survivoru hodně stála a přípravám obětovala maximum. Do soutěže jde se strategií: přelstít, přežít a přehrát. Největším problémem pro ni bude představovat digitální detox a také stesk po jejích blízkých. V případě vítězství by finanční výhru investovala do vlastní kavárny, kterou by ráda provozovala se svým přítelem. 

Jack Hamid (46 let, hotel manager)

Jack se narodil v Káhiře. Jeho otec působí jako mezinárodní diplomat a matka byla úspěšnou podnikatelkou v lékárnictví. Jeho sestra je profesorkou na káhirské univerzitě a bratr se živí jako pilot. Jack měl díky tomu tvrdou výchovu a chodil i na armádní školu, odkud si prý do soutěže nese kdejakou zkušenost. Tlak jeho rodiny a především jeho otce byl na něj ale příliš a chtěl ukázat, že dokáže prorazit sám, způsobem, který je mu více vlastní.

Dnes je Jack se svými sourozenci kontaktu jen zřídka a nestýká se ani s otcem. Jack je rozvedený a má čtyřletého syna. Tomu by rád ukázal, že jeho táta je hrdina. V Česku žije už 15 let a dlouhá léta se živý jako manažer pětihvězdičkových hotelů.

Do Survivoru se přihlásil, aby našel sám sebe a pravé přátele. Miluje pozornost a je schopen udělat cokoli, aby ji získal. Říká o sobě, že je příliš čestný a s každým se rychle skamarádí. Je ale také drama queen a ví, že v ostatních bude vzbuzovat emoce. Ať už pozitivní, či negativní. Pokud by vyhrál, rád by veškeré peníze věnoval dětem bez domova. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.