První vánoční projev Karla III.: Vzpomínal na Alžbětu a děkoval za podporu

Karel III. pronesl svůj projev v kapli svatého Jiří na královském hradu Windsoru. Tam jsou pohřbení královna Alžběta i princ Filip. Právě zesnulé matce věnoval začátek proslovu.

"Připomnělo mi to hluboce dojemné dopisy, pohlednice a zprávy, které taková spousta z vás poslala mé ženě i mně. Nedokážu vám dostatečně poděkovat za lásku a empatii, kterou jste ukázali celé naší rodině," prohlásil. "Vánoce jsou obzvláště dojemné pro ty z nás, kteří ztratili lidi, které milovali. Cítíme jejich nepřítomnost pokaždé, když přichází toto období a připomíná nám je každá vážená tradice," dodal.

[chooze:article;value:481113]

Připomněl víru Alžběty v Boha i lidstvo. "Tuto víru s ní sdílím," poznamenal. Poděkoval záchranným službám, armádě, lidem ve zdravotnictví, učitelům a všem ve veřejných službách. Mluvil také o lidech, kteří pomáhají chudým.

"Naše kostely, synagogy, mešity, chrámy a gurdváry se opět spojily tím, že krmily hladové a poskytovaly lásku a podporu po celý rok," řekl král. "Vánoce jsou samozřejmě křesťanským svátkem. Síla světla, která překonává temnotu, se ale slaví napříč hranicemi víry a přesvědčení," doplnil. Platí to podle něj i pro lidi bez vyznání. Všem tedy popřál Vánoce plné míru, štěstí a věčného světla.

Král Karel III. s rodinou vychází po vánoční bohoslužbě v Sandringhamu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.