První Velikonoce bez královny. Malá princátka čeká nová tradice

Velikonoce byly pro královskou rodinu vždy obdobím, kdy se většina členů sešla, aby spolu strávili příjemné chvíle. Událost tradičně hostila královna Alžběta II., a to i z toho důvodu, že Velikonoce byly jedním z jejích oblíbených svátků.

Letos ale královská rodina čelí prvním Velikonocům bez milované královny. Význam těchto svátků zdůrazňuje i to, že v době Velikonoc před dvěma lety zemřel princ Philip a před 21 lety královnina matka.

Královská expertka Ingrid Sewardová v rozhovoru pro deník The Sun ale řekla, že věří, že svátky i tak budou pro rodinu radostnou událostí. A to právě i kvůli vzpomínání na milované členy rodiny. A také proto, že rodina plánuje několik nových tradic.

[chooze:article;value:485524]

​Podle odbornice půjde o velké rodinné setkání, které je po těžkých měsících, jimž rodina v poslední době čelila, více než žádoucí. Oslav se proto má zúčastnit i princ William s Kate a dětmi. Právě Kate by měla převzít roli organizátora a začít s několika novými tradicemi.

[chooze:gallery;value:31043]

​"Kate je skvělá organizátorka," tvrdí expertka. Proto se podle deníku Mirror bude významně podílet na velikonočním programu pro děti. Pro prince George, princeznu Charlotte a prince Louise tak prý určitě uspořádá lov velikonočních vajíček. A užít si mají i jízdu na ponících. Princátka ale nebudou jedinými dětmi, které se oslav zúčastní.

Na oslavy je pozvána i dcera královny princezna Anna či královnin syn princ Edward s rodinami. Právě Anny vnoučata, tedy devítiletá Mia, čtyřletá Lena a dvouletý Lucas, by se měla oslav také zúčastnit. Chybět by neměly ani děti Edwarda – 19letá Lady Louise a 15letý hrabě z Wessexu James. Zúčastnit se mají i královy neteře Beatrice a Eugenie s rodinami.

[chooze:article;value:485014]

​Královskou rodinu pak čekají mše i společné večeře. "Charles je tradicionalista, takže si jsem jistá, že bude dělat věci tak, jak se to dělalo od dětství. To znamená, že během čtyř velikonočních dnů se všechna jídla podávají v královnině soukromé jídelně," tvrdí expertka.

Děti se ale doposud společného stolování se svými rodiči a dalšími členy rodiny neúčastní. "Královna vždy říkala, že dokud neumějí správně držet nůž a vidličku, nemohou jíst u stolu," vysvětlila expertka. Král Karel ale prý mohl tuto tradici změnit.

Král Karel III. na své první zahraniční cestě: V Německu ho čekaly tisíce lidí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.