První verdikt v kauze filmařky, kterou zastřelil Baldwin. Odsoudili zbrojířku

Hannah Gutierrezová-Reedová je podle soudu vinná z neúmyslného zabití kameramanky Halyny Hutchinsové. Právě ona dala při natáčení filmu Rust zbraň s ostrým nábojem herci Alecu Baldwinovi. "Je to trestný čin z nedbalosti. Ale pořád se jedná o čin, jehož důsledkem byla smrt. Bude převezena do vazby," uvedla soudkyně Mary Marloweová-Sommerová.

Mladá zbrojířka přijala verdikt bez emocí. Ve chvíli, kdy ji ze soudní síně odváděli do vězení, pouze uklidňovala svou plačící matku. Rodiče zastřelené kameramanky jsou s verdiktem soudu spokojení. Reedová čelila i dalšímu obvinění, a to z manipulace s důkazy, aby se vyhnula odhalení. V tomto případě je ale podle poroty nevinná.

[chooze:article;value:538068]

Odsouzení Reedové je dobrou zprávou pro herce Aleca Baldwina. Jeho advokáti teď mohou argumentovat tím, že jejich klient nemohl předvídat, že se v pistoli nachází ostrý náboj. Podle Baldwina zbraň vystřelila sama. Kulka zabila kameramanku a zranila režiséra filmu.

"Kolt jsem měl pod kabátem. Myslím, že kamera byla tam, ale nevím to jistě, jestli opravdu stála tam. Byla trochu natočená, protože si zrovna povídali. Myslím, že ji to trefilo do pravého podpaží," popsal v roce 2023 Baldwin. Ten stane před soudem 10. července.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.