První vyjádření Karla III. po diagnóze rakoviny: Srdečně děkuji za podporu, je pro mě největší útěchou

Pětasedmdesátiletý panovník napsal: "Rád bych vyjádřil své nejupřímnější poděkování za mnoho zpráv podpory a přání, které jsem v posledních dnech obdržel. Jak vědí všichni ti, které rakovina postihla, takové laskavé myšlenky jsou tou největší útěchou a povzbuzením." Podle BBC se král Karel III. léčí s blíže nespecifikovanou formou rakoviny a v současné době pobývá v Sandringhamu. Zprávu o jeho vážné diagnóze oznámil Buckinghamský palác v pondělí.

Rakovina mu byla zjištěna v lednu, když se léčil se zvětšenou prostatou. Typ rakoviny nebyl zveřejněn, ale palác potvrdil, že se nejedná o rakovinu prostaty.

[chooze:article;value:541082]

V děkovné zprávě uvádí: "Stejně tak je povzbuzující slyšet, jak sdílení mé vlastní diagnózy pomohlo podpořit porozumění veřejnosti a vrhnout světlo na práci všech organizací, které podporují pacienty s rakovinou a jejich rodiny ve Spojeném království i ve světě."

https://twitter.com/RoyalFamily/status/1756438022516515195

"Můj celoživotní obdiv k jejich neúnavné péči a obětavosti je díky mé osobní zkušenosti o to větší," uzavřel monarcha.

Král se během léčby rakoviny stáhl ze všech veřejných povinností, přičemž jeho povinnosti při některých akcích převzali starší členové královské rodiny - včetně královny Camilly a prince z Walesu.

Ve středu odjel v doprovodu královny z londýnského Clarence House do své norfolkské rezidence. Jeho mladší syn Harry, vévoda ze Sussexu, přiletěl z USA na krátkou návštěvu již dříve.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.