Psaní od srdce dokáže seniorům změnit život. Zapojit se může každý

Psaní od srdce, které napíšete během pár minut, seniorovi tím ale můžete změnit život. Některé dopisy už k seniorům doputovaly. Nejen poštou, ale i s patronkou projektu Nova pomáhá, kterou je moderátorka Kristina Kloubková.

Senioři jsou z projektu nadšení. "Já jsem velmi spokojená. Je to fajn," řekla jedna z těch, kteří dopis již dostali. "Perfektní, mně se to líbilo," přidala další. Stovky seniorů po celé republice ale na vaše psaní stále čekají.

"Všechno podstatné najdete zde. Jak dopis poslat? Na webu projektu můžete hned nahoře kliknout na 'Chci poslat psaní'," uvedla vedoucí oddělení péče o dárce Diakonie Českobratrské církve evangelické Zdeňka Sobotová. Poté vám na e-mail přijdou instrukce s tím, na jakou konkrétní poštovní adresu dopis poslat. Se seniorem si dokonce můžete dopisovat pravidelně.

[chooze:article;value:501135]

"Byly doby, kdy jsem byla schopná na ně odpovídat, ale teď to po sobě už ani občas nepřečtu," prozradila důchodkyně Milena Valchářová. To ale není vůbec žádný problém. "Když bude potřeba, tak jí budu pomáhat odepisovat," ubezpečila pečovatelka Eva Kopeluk.

Seniorům můžete napsat třeba přání hezkého dne, hezkou básničku, recept na vaše oblíbené jídlo nebo mohou děti nakreslit obrázek. Psát můžete na obyčejný papír. Důležité je ale dopis poslat.

"Z projektu Psaní od srdce mám obrovskou radost. Doufám, že se zapojí co nejvíce našich diváků," uvedla CME Chief External Affairs Klára Brachtlová. Cílem projektu TV Nova a Diakonie Českobratrské církve evangelické je poslat seniorům do neděle 7. května co nejvíce dopisů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.