Psaní od srdce potěšila seniory po celé republice. Poslali je i moderátoři TV Nova

Dopisy, vzkazy, pohledy, básničky a obrázky. Během dvou týdnů poslali diváci televize Nova několik tisíc psaní. Pro seniory ale byla radost, kterou přinesla, nevyčíslitelná. "Máme velkou radost, že se zapojilo tolik lidí. Pisatelé dopisů tam často přiložili fotky své rodiny, vyprávěli příběhy," dodává vedoucí oddělení péče o dárce Diakonie Českobratrské církve evangelické Zdeňka Sobotová.

"Projekt Psaní od srdce dopadl výborně, máme více než čtyři tisíce registrací, teď je ale důležité, aby každý ten zaregistrovaný to psaní poslal," doplnila šéfka vnějších vztahů CME, mateřské společnosti televize Nova, Klára Brachtlová.

Pisatelé se před odesláním dopisu museli registrovat na internetových stránkách www.psaniodsrdce.cz. Poté obdrželi poštovní adresu, kam psaní poslat. O Psaní od srdce byl mezi seniory obrovský zájem. V průběhu akce se do projektu zapojovaly další domovy důchodců.

[chooze:article;value:502704]

​"Projekt Psaní od srdce dopadl výborně, máme více než čtyři tisíce registrací," komentovala akci Brachtlová. Diváci registrace k napsání dopisů rozebrali během deseti dnů.

V mnoha případech navíc nejde jen o jednorázovou záležitost. "Dvě třetiny lidí se přihlásily k tomu, že si chtějí dopisovat pravidelně, takže ta nová přátelství určitě vzniknou," vysvětlila Svobodová.

Do psaní se zapojily i desítky oblíbených herců a moderátorů televize Nova. Nechyběli mezi nimi Anička Bábovská, Lucie Borhyová, Rey Koranteng nebo Rebecca Diatilová. Radost senioři měli opravdu obrovskou. Oblíbené tváře televize Nova do domovů navíc rozvezly i dárky.

​Pokud jste se nestihli zaregistrovat, ale akce vás zaujala, nezoufejte. Můžete to ještě napravit a pomoci jinak. "Je ještě možnost poslat finanční dar. Výtěžek bude použit na zorganizování zážitků dle výběru seniorů," vysvětluje Brachtlová. A pokud jste se zaregistrovali a dopis ještě neposlali, je čas to udělat. Některý ze seniorů na něj totiž čeká.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.