Psí šampionku z Jesenicka někdo ostříhal. Případ vyšetřuje policie

Sbírala jedno ocenění za druhým. Afghánská chrtice Torvi ze Zlatých Hor je šampionkou Česka, Slovenska, Polska, Srbska a Černé Hory. Několik dnů před výstavou v chorvatském Splitu jí ale někdo naschvál zničil úspěšně nastartovanou kariéru.

Dosud neznámý pachatel využil toho, že dopoledne nikdo nebyl doma. Zřejmě přeskočil plot a psa ostříhal. "Nejvíce kritické místo je na té zadní noze. Od vrchu ta srst pokračovala až dolů, to stejné podél té hřbetní linie," popsala chovatelka Torvi Michaela Zrnečková.

[chooze:article;value:514342]

Případ nahlásila majitelka psa policistům. "Případem se intenzivně zabýváme a šetříme jako přestupek proti občanskému soužití," informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

"Závist je velmi ošklivá vlastnost. Jsou takoví lidé, kteří ji mají velmi rozvinutou. Když se někomu daří, tak oni rádi způsobí něco, aby se nedařilo," uvedla klinická psycholožka Ludmila Mrkvicová.

V říjnu budou Torvi tři roky. Stejně dlouhou dobu bude trvat, než jí srst opět doroste do původní délky. Teprve pak bude moci opět na výstavy. "Chrt se tou svou srstí jako pyšní, je to jeho chlouba a on to o sobě ví, je to aristokrat," doplnila Zrnečková. Aby se podobný incident neopakoval, nechala Michaela Zrnečková na svůj dům namontovat několik kamer.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.