Putin bude zuřit. Architekti jeho tajného bunkru udělali obrovskou chybu

[chooze:gallery;value:31818]

Podle tajných plánů, které nedávno zveřejnila ruská dodavatelská firma Metro Style, se má pod luxusní rezidencí ruského prezidenta Vladimira Putina nacházet tajná síť podzemních tunelů a protiatomový bunkr. Díky popisu plánků, který tvrdil, že jde o komplex podzemních staveb pro penzion ve městě Gelendžik, web Business Insider odhalil, že se jedná o stavbu přímo pod prezidentovým sídlem.

Bunkr měli údajně dokonce postavit ještě před tím, než v roce 2014 Rusko anektovalo Krym.

​"Putin má velké obavy z toho, že není zcela legitimním vůdcem Ruska. Takže s vědomím, že jeho legitimita není dostatečně zajištěna volbami, se bude snažit maximalizovat svou osobní bezpečnost prostřednictvím komplexů dobře chráněných osobních sídel," uvedl podle britského listu The Independent Michael C. Kimmage, bývalý úředník amerického ministerstva zahraničních věcí.

[chooze:article;value:505386]

Na existenci bunkru také před několika lety upozornil ruský opoziční politik Alexej Navalnyj ve svém dokumentu. Podle nákresů se Putinův podzemní komplex skládá ze dvou samostatných tunelů spojených výtahem. Ten má klesat až do hloubky 50 metrů pod zemí. Vrchní tunel údajně měří asi 40 metrů, spodní 60 metrů, jejich šířka se pohybuje kolem šesti metrů. Východy ze zmíněných tunelů lze najít pod palácem. Dva východy jsou u pobřeží, třetí směřuje k silnici. V případě nouze tak Putinovi umožňují nepozorovaně uprchnout.

"Takové uspořádání tunelů má všechny druhy zabezpečení. Je tam protipožární systém, voda, kanalizace. Je tam vidět jasný záměr, aby člověk dokázal přežít nebo ze sídla utéct," řekl specialista na obranné konstrukce Thaddeus Gabryszewski. Podle odborníků rozsáhlá investice do projektu nasvědčuje, že se Vladimir Putin na hrozbu ozbrojeného konfliktu připravoval léta před zahájením invaze na Ukrajinu.

Ruský prezident Vladimir Putin obvinil Západ, že proti Rusku vede válku (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.