Putin byl v Petrohradu a klepal se strachy. Hrozil mu atentát

Strach o život ruského prezidenta Vladimira Putina způsobil, že bylo před jeho pátečním projevem v Petrohradu kvůli hrozbě atentátu vypnuto vysílání bezdrátového internetu, uvedl deník Daily Mail. Ukrajina ho totiž používala k útokům pomocí bezpilotních letounů. Ať už na svém území, tak i v Rusku.

Vladimir Putin se do svého rodiště vydal na každoroční Petrohradské mezinárodní ekonomické fórum. V Petrohradu se přitom ukrajinským silám už jeden úspěšný atentát povedl. Na začátku dubna po explozi způsobené výbušninou ukrytou v sošce zemřel ruský propagandistický vojenský bloger Vladlen Tatarskij.

Terčem útoku se jednou stal i Kreml, když proti sídlu ruského prezidenta vzlétly dva drony. Nebylo však jasné, jestli za útokem stáli Ukrajinci, nebo sami Rusové. "Starty byly provedeny z moskevské oblasti," upřesnil na začátku května pro web aif.ru ruský podplukovník v záloze Oleg Ivannikov.

[chooze:article;value:498819]

Od úterý mluvil Putin střídavě o připravenosti Ruska na mírová jednání a o hrozbě nové ruské ofenzivy, která by měla za cíl zabrat další ukrajinské území. Podle agentury AP News například prohlásil, že Ukrajina při své protiofenzivě utrpěla katastrofální ztráty.

Při otázce, kolik ukrajinského území by se chtěl zmocnit, už odpovídal opatrněji. "Podíváme se na to, jak se situace vyvine, a rozhodneme o našich dalších krocích. Máme různé plány v závislosti na situaci," prohlásil.

Jednou z ruských podmínek k ukončení válečného tažení je prý zastavení dodávek zbraní na Ukrajinu. "Pokud chtějí pokračovat ve vyjednávání k řešení konfliktu, stačí, aby zastavili dodávky zbraní," dodal šéf Kremlu.

Putin v posledních dnech shazoval ukrajinskou protiofenzivu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.