Putin chce být nesmrtelný. Nařídil vědcům, aby mu vyvinuli "zázračný lék"

Ruští vědci dostali od Vladimira Putina náročný úkol. Putin se o stárnutí zajímá již dlouho, ale nyní se prý stal doslova posedlý "aktivní dlouhověkostí", uvedl deník The Mirror

Už na začátku roku 2024 Vladimir Putin prohlásil, že Rusko potřebuje nový "národní projekt" zaměřený na "zachování zdraví" občanů země. Jednou z jeho priorit je právě boj proti stárnutí. Úřady předpovídají, že celkový projekt "zachrání 175 000 životů", uvádí nezávislý web Meduza. Pro srovnání web připomíná, že vojenské ztráty Ruska ve válce na Ukrajině za posledních 2,5 roku dosahují více než 120 000 lidí.

K médiím se nyní navíc dostal dopis z června, který zaslalo ruské ministerstvo zdravotnictví několika výzkumným ústavům. Výzkumníci byli dle svých slov překvapeni naléhavým tónem dopisu.

"Požádali nás, abychom urychlili všechny naše návrhy – zdálo se, že dopis dorazil dnes a termín byl včera. Abych byl upřímný, bylo to poprvé, co jsem něco podobného viděl – obvykle jakémukoli národnímu projektu nebo federálnímu programu předchází řada schůzek s různými odborníky a nějaká veřejná diskuse," řekl lékař z jednoho z ruských národních lékařských výzkumných center.

Putin a jeho kamarádi

Ruský prezident je známý tím, že je obklopen kruhem stárnoucích mužů i žen, včetně ministra zahraničí Sergeje Lavrova (74), šéfa bezpečnostní služby FSB Alexandra Bortnikova (72), hlavního poradce Nikolaje Patruševa (73) nebo předsedkyně ruského senátu Valentiny Matvijenkové (75).

[chooze:article;value:572408]

​Někteří experti se domnívají, že za touto iniciativou stojí blízký Putinův spojenec Michail Kovalčuk (77), šéf Kurčatovova institutu, předního ruského jaderného institutu. Je považován za konspiračního teoretika, obhajuje vývoj takzvaného "ruského genomu" a hovoří o "zbrani, která je zaměřena na určité etnikum". Do hledání léku na stárnutí má být zapojena také Putinova dcera Maria Voroncovová (39), která je endokrinoložka.

Vážná ztráta

Vladimir Putin na začátku roku utrpěl ránu, když náhle zemřel jeho dlouholetý guru v boji proti stárnutí 77letý profesor Vladimir Chavinson. Ten přitom prohlašoval, že vyvinul tajemství, aby se lidé dožili 110, nebo dokonce 120 let, a to díky zpomalení procesu stárnutí.

Putin se tento týden vydal do Mongolska, kde mu hrozilo zatčení. Právník vysvětlil, jak se tomu vyhnul (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.