Putin chce do akce poslat smrtící ponorky. Mohou nést jaderné hlavice

Ruská armáda vybavuje podle agentury Reuters nové ponorky Yasen-M hypersonickými střelami Zircon. Experti tvrdí, že by mohlo jít o skutečnou hrozbu pro Západ. Nejenže jsou ponorky tiché a rychlé, ale dokážou nést jaderné hlavice.

"Bude to vyžadovat velké úsilí, aby bylo možné je vystopovat a zneškodnit," zhodnotil odborník Mark Grove z vojenské školy v britském Dartmouthu. Podle dalších expertů, které citoval deník Newsweek, jsou ponorky Yasen-M vrcholem ruské vojenské techniky a jakýmsi "korunovačním klenotem ruského námořnictva".

[chooze:article;value:518021]

​A ponorky si chválí i ruský prezident Vladimir Putin. V lednu o nich hovořil jako o silných zbraních, které "spolehlivě ochrání Rusko před potenciálními vnějšími hrozbami a pomohou zajistit národní zájmy země". Ponorky jsou podle něj navíc "nezastavitelné".

Ponorky mají 64člennou posádku a na délku měří přibližně 130 metrů. Zircon je ale pouze jednou z Putinových ničivých zbraní. Například smrtící raketa RS-28 Sarmat může letět skoro 18 kilometrů a má potenciál zničit území o velikosti Francie.

Mír s Ukrajinou není reálný, tvrdí Putin. Rusko není zvané na mírové jednání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.