Putin chce legalizovat dětskou práci. Má vyřešit ekonomickou krizi

Rusko se potýká s dopady sankcí a snaží se vyřešit ekonomickou krizi. S řešením přišel i prezident Vladimir Putin. Ten rozhodl o tom, že ekonomice uleví legalizace dětské práce.

Podle instrukcí, které Kreml zveřejnil na svých stránkách, tak mají být teenageři najímáni k takzvané dočasné práci. Organizacím, které by je zaměstnávaly, mají být zas poskytovány výhody. Práce se týká dětí od 14 let.

Podle deníku The Moscow Times je situace s pracovní sílou v Rusku špatná. Nedostatek personálu v tamních továrnách a fabrikách je na rekordní úrovni od roku 1996. Na nedostatek pracovníků si prý stěžuje až 42 procent z nich.

[chooze:article;value:519569]

​Problémy s personálem jsou zřejmě důsledkem mobilizace. Na frontu odešly statisíce lidí a milion dalších zemi opustil. Další ránou pro ekonomiku pak byl i masivní nábor dobrovolníků, kdy tak ze svých pozic odešlo více než 200 tisíc lidí.

V podnicích, které mají kompenzovat dovoz ze západních zemí, prý chybí asi 660 tisíc specialistů, uvedl v červenci první náměstek ministra průmyslu a obchodu Ruské federace Vasilij Osmakov. Lidské zdroje v Rusku jsou podle něj vyčerpány "místně i strategicky". Nedostatek pracovníků se tak prý stal hlavním problémem po uvalení sankcí.

Rusko vyhrožuje další zemi. Medveděv mluví o anexi dvou regionů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.