Putin je paranoidní, bojí se odposlechů a nevylézá z bunkru, tvrdí bývalý člen jeho ochranky

Putin se obává covidu-19. Právě proto skoro neopouští svůj bunkr. Zároveň kvůli své paranoii nepoužívá internet ani mobilní telefon. Karakulov, který 13 let působil ve Federální ochranné službě (FSO), to v rozhovoru řekl platformě Dossier Center opozičníka Michaila Chodorovského.

Koronavirus Putina děsí už čtvrtým rokem. K tomu se navíc přidal strach, že jej sledují a odposlouchávají. "Za celá má léta služby jsem ho ani jednou neviděl s mobilním telefonem," upozornil Karakulov.

Putina doprovázel na více než 180 cestách. Nakonec se ale rozhodl utéct do Turecka. "V únoru 2022 se z něj stal válečný zločinec a já už nemohl dělat kompromisy sám se sebou. Nemohl jsem zůstat ve službách tohoto prezidenta," vysvětlil důvody svého útěku.

[chooze:article;value:498053]

Putinova paranoia podle něj ovlivňuje i jeho vnímání světa. "Informace dostává pouze od svého nejbližšího okolí, což znamená, že žije v informačním vakuu," prozradil. Všechny informace, které se k němu dostanou, tak projdou tajnými službami či ruskou televizí. 

Putin se sice občas ukáže na veřejnosti, zbytek času však podle Karakulova tráví v karanténě. K sobě potom pouští jenom pár lidí, kteří jsou podle jeho názoru dostatečně "čistí". 

"Mohu vám říci, že jsem s ním absolvoval mnoho služebních cest a on absolvoval mnoho cest před rokem 2020. Poté zůstal ve svém bunkru a podnikl možná jen jednu, maximálně tři služební cesty ročně," upozornil Karakulov.

[chooze:article;value:497893]

Dlouhodobě se spekuluje o tom, že má Putin zdravotní problémy a může trpět Parkinsonovou chorobou či mít rakovinu, připomněl deník Daily Mail. To si ale Karakulov nemyslí. "Pokud má nějaké zdravotní problémy, musí být způsobeny jeho věkem. Pravděpodobně je má. Ale asi to není nic vážného," řekl.

Své bývalé kolegy a všechny Rusy vyzval k tomu, aby Putina neposlouchali. "Náš prezident ztratil kontakt se světem," vzkázal.

Putin se snaží zastrašit svět, tvrdí odborníci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.