Putin je podle zdrojů z Kremlu izolovaný. Špatné zprávy z Ukrajiny před ním tají

"Lidé z okolí Putina sami sebe chrání. Věří, že by prezidenta neměli rozčilovat," řekla listu The Wall Street Journal (WSJ) Jekatěrina Vinokurovová. Ta byla v Putinově radě pro rozvoj občanské společnosti. V listopadu ji však ruský prezident odvolal.

Podobně se pro deník vyjádřili i další lidé, kteří v Kremlu působili či stále působí. Putin má podle nich okolo sebe spoustu lidí, kteří pro něj informace pečlivě vybírají tak, aby jej nerozzuřili. Nechápe tedy například, proč se Rusku na Ukrajině nedaří a ani nevěří, že by se země, kterou napadl, dokázala ubránit.

Ruští i američtí představitelé navíc tvrdí, že Putin odmítá používat internet, napsal list The Kyiv Independent. Bojí se totiž, že jej budou sledovat. Je tak závislý na pravidelných ranních brífincích, které pro něj připravují lidé z Kremlu.

[chooze:article;value:481048]

Než se k němu zprávy dostanou, trvá to i několik dnů. "Frontoví velitelé hlásí FSB, což je nástupce KGB, která zpracovává zprávy pro experty v bezpečnostní radě, kteří je předávají tajemníkovi rady Nikolaji Patruševovi, velkému jestřábovi, který pomohl přesvědčit Putina k invazi na Ukrajinu," napsal WSJ ve zprávě po rozhovorech se zdroji z Kremlu.

Právě to způsobuje podle listu chyby ve válce na Ukrajině. Mohl tedy například za pro Rusy nepříjemnou situaci při bojích o Lyman na východní Ukrajině. Ruský prezident měl zakázat ústup a vojáci se tak ocitli v obklíčení. Putin tehdy údajně šel i proti vlastním generálům.

Putin chystá vojenské plány na příští rok:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.