Moderní bydlení

Putin má jednu podmínku. Válka skončí, když ji Ukrajinci splní, vzkázal

Vladimir Putin prohlásil, že válka na Ukrajině skončí, až Kyjev ustoupí ze všech oblastí, které chce Kreml pro sebe. Podle Putina by se tak ukrajinské jednotky měly stáhnout z Doněcké, Luhanské, Chersonské a Záporožské oblasti, píše Mirror s odkazem na tiskový brífink ruského diktátora. Jde přitom o oblasti, které jsou mezinárodně uznávány jako území Ukrajiny.

"Rusko se zavázalo k úplnému a definitivnímu vyřešení konfliktu," řekl Putin na tiskové konferenci v Moskvě poté, co se sešel s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Podle jeho slov by splnění podmínek znamenalo nikoliv jen "dočasné příměří", ale "úplné a definitivní ukončení" válečného konfliktu.

[chooze:article;value:563447]

​Podle Ukrainian National News je ale takové řešení pro ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nepřijatelné. "Putinovi nemůžeme už jen z principu věřit. Nemůžeme mu věřit, protože je to vrah a agresor. Je důležité, aby Maďarsko uznalo, že Rusko je agresor," řekl.

Obává se totiž toho, že by Rusko využilo příměří k tomu, aby do oblastí dovezlo válečnou techniku. Následně by je prý mohl Putin neprávem obvinit z toho, že dohodu porušili, a podle Zelenského "zahájit další invazi".

Jižní Korea zvažuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Velmi velká chyba, varuje Putin:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.