Putin má strach o Dědu Mráze. Léto přečká ve svém paláci, ujistil ho guvernér

Ruský prezident Vladimir Putin se v pondělí sešel s guvernérem Vologdské oblasti Georgijem Filimonovem. Tento region severně od Moskvy je známý sídlem ruské mytologické postavy Dědy Mráze, které se nachází u města Velikij Usťug. A právě o Dědu Mráze se Ruský vládce silně zajímal. O schůzce informoval na svých webových stránkách přímo Kreml.

"Zamíří Děda mráz na dovolenou?" zeptal se Putin Filimonova jasně. "Děda Mráz pro nás pracuje nepřetržitě," ujistil jej Filimonov. Tato odpověď ale diktátora neuspokojila. "Jezdí v létě na dovolenou nebo tak něco?" zeptal se proto znova.

Nakonec vyšlo najevo, že se Putin ani tak nezajímá o to, kolik toho Děda Mráz za rok stihne, ale spíše zda bude v pořádku. "V létě přece roztaje," upozornil, zřejmě ve snaze o vtip.

[chooze:article;value:548983]

"Léto by měl strávit v kouzelném ledovém paláci, kam je možné přivést děti bez ohledu na roční období, aby si užily rozsáhlý, zajímavý a poučný exkurzní program, aby se s ním vyfotografovaly a aby se seznámily s historií, tradicemi a kulturou ruského lidu a ruského Severu," ujistil ho ale Filimonov. Vše zachytily také filmové kamery agentury RIA.

Diskuse proběhla v rámci diskuse o cestovním ruchu v severním Rusku. Na konci devadesátých let totiž 12 kilometrů od Velkého Usťugu vzniklo panství Dědy Mráze, zábavní park, který kromě čarodějova paláce, kde se děti můžou s pohádkovou postavu setkat, nabízí ubytování v několika hotelích, komplex sjezdovek nebo malou zoo. Park minimálně jednou navštívil i sám Putin, a to v roce 2008.

Putinův další mandát bude v duchu paranoii a represí, říká politický geograf (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.