Putin má velký problém. Naštval stovky ruských špionů, které vyhostili z Evropy

Začátkem listopadu slaví Rusko Den vojenské rozvědky. Jak připomíná deník Insider, oslavy tradičně doprovází slavnostní shromáždění, které ovšem pro zpravodajce a diplomaty, kteří byli kvůli válce na Ukrajině vyhoštěni z Evropy, tak radostné není.

Více než stovka vyhoštěných Rusů, které Evropa podezřívala ze špionáže, totiž zažívá v Rusku peklo. Trápí je hlavně nedostatek uplatnění a prakticky nulová šance na nalezení nové, a hlavně stejně ohodnocené práce. Jednomu z nich bylo údajně nabídnuto, aby rozvážel pizzu.

[chooze:article;value:528684]

To už dost možná byla poslední kapka. Bývalí zpravodajci, kterých jsou údajně stovky, se rozhodli postavit přímo ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi a zaslali mu dopis. V něm se ohrazují i proti tomu, že je západní média údajně označují za opilce, což mimo jiné poškozuje jejich pověst.

Po návratu do vlasti se o ně prý nikdo nezajímá. Mezitím, co jejich manželkám se údajně podařilo dobře začlenit do společnosti, oni takové štěstí nemají. "Řekli nám, abychom byli trpěliví, že všechno bude v brzké budoucnosti vyřešeno," stěžují si špioni.

Po ruské invazi na Ukrajinu bylo ze zemí Evropské unie vyhoštěno zhruba 700 diplomatů a jinou práci pro ně v Rusku zřejmě zatím nemají. Místa na jiných velvyslanectvích jsou obsazena a jiné pozice zkrátka nejsou.

[chooze:article;value:528514]

Ve čtvrtek čelila ukrajinská Avdijivka ruským útokům, píše deník Kyiv Independent. Rusové na území poslali rakety a drony ze tří stran. Město je stále v držení ukrajinských sil, která pracuje na tom, aby ruskou armádu udržela mimo hranice.

Podle Ukrajinců využívají Rusové v posledních dnech méně obrněných vozidel. Domnívají se, že je to proto, že jich v bojích už ztratili příliš mnoho. Bitva o Avdijivku už ruským silám měla způsobit velké ztráty.

Putinův dvojník se sám prozradil. Dostala ho otázka od malého dítěte:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.