Putin měl už dávno zemřít, říká statistika. Před smrtí ho ale chrání jeho zvyky

Ruský diktátor Vladimir Putin v sobotu oslavil 71. narozeniny. Podle statistik už by tak měl být po smrti. Průměrná délka dožití v Rusku je totiž podle dat Světové banky (k roku 2021) 69 let. Pro muže je statistika ještě neúprosnější. Ti se totiž v Rusku dožívají v průměru jen 64 let.

Pro srovnání: v Česku je průměrná délka dožití 77 let, u mužů pak 74 let, tedy o 10 let více než v Rusku.

Konkrétní naděje na dožití vládce Kremlu jsou ale lepší. Podle studie, která vyšla v časopise Comparative Economic Studies, za mnoha úmrtími v Rusku stojí nadměrná konzumace alkoholu. Ten ale Putin jakožto známý abstinent nepije.

[chooze:article;value:524107]

Stejně tak nekouří, což je další častá příčina, a dlouho se věnoval sportu, například judu. K tomu všemu pak má ještě, na rozdíl od mnoha běžných Rusů, přístup k velmi kvalitní zdravotní péči.

Podle bývalého britského zpravodajského důstojníka Christophera Steela Putina neustále doprovází tým lékařů, kteří pečují o jeho zdraví. Řekl to pro web Insider. I proto se spekuluje, že trpí nějakou závažnou nemocí. Mluvilo se o Parkinsonově chorobě nebo o rakovině slinivky. Nic z toho se ovšem nepodařilo potvrdit.

Putin má být těžce nemocný. Jeho problémy zachytily kamery (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.