Putin může zítra zmizet a už o něm neuslyšíme, tvrdí bývalý šéf CIA

"Putin by mohl zítra zmizet a nedivil bych se, kdyby se někdo ve vládě rozhodl, že podnikne exekutivní kroky," řekl Devine deníku The Sun. Největší problémy mu má způsobit pat na Ukrajině, ke kterému podle něj došlo. 

"Nemyslím si, že přijde povstání. Předpokládám, že přijde něco, co se dá nazvat palácovým převratem," poznamenal. Putin je podle něj nyní nepředvídatelný a nebezpečný. Pokud by k převratu došlo, raději by se dle jeho názoru zastřelil, než podlehl atentátu.

Na Ukrajině má bojovat, dokud to půjde. "Čím více bude ztrát, čím více násilí ruští občané uvidí, tím méně se toho budou chtít zúčastnit," prohlásil. Armáda sice podle něj dokáže naverbovat nové vojáky, podpora války se ale bude snižovat. 

[chooze:article;value:533956]

"Z Ukrajiny ho nevyhnali, ale pat není vítězství. Ukrajinci jim území nedají. Putin se nestáhne," míní. "Technicky neprohraje. Nezaženou ho zpět do Ruska. Kdo na to čeká, živí falešné naděje. Zároveň si ale nemyslím, že to je tak přehnané. Příští rok uvidíme téměř trvalou patovou situaci," dodal.

Devine, který pro CIA pracoval 32 let, stejně předpokládá, že Putin příští rok vyhraje volby. Tomu nasvědčuje například i to, že se mu nebude moct postavit ruská novinářka Jekatěrina Duncovová, upozornil web listu Daily Mirror. Podle ruské volební komise měla v žádosti přes 100 chyb.

Putin osobně zkontroloval novou jadernou ponorku. Chce ji poslat na Ukrajinu (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.