Moderní bydlení

Putin nařídil Rusům rozmnožovat se místo oběda. Rodí se málo dětí

Ruský prezident Vladimir Putin se údajně snaží nejrůznějšími způsoby zvrátit klesající porodnost v zemi. Na jednu ženu v Rusku totiž průměrně připadá 1,5 dítěte, přičemž pro zachování populace dané země je potřeba, aby na ni připadalo 2,1 dítěte. Porodnost je podle webu Euronews na 25letém minimu.

Ruský ministr zdravotnictví Jevgenij Šestopalov tak představil plán s názvem "sex v práci". Deník Mirror to v neděli uvedl s odkazem na rozhovor v ruské státní televizi Federal Press. 

[chooze:article;value:574456]

​Moderátor se Šestopalova zeptal, kdy si lidé mají udělat dítě, když pracují 12 až 14 hodin denně. "Během přestávek," odpověděl ministr. "Velká zaneprázdněnost v práci není pádný důvod, ale chabá výmluva. Početí dětí se můžete věnovat i během přestávek v práci, protože život utíká příliš rychle," prohlásil Šestopalov.

Demografické krizi čelí Rusko i kvůli válce na Ukrajině, jelikož tam už padlo až 180 tisíc lidí a další více než milion převážně mladých lidí emigroval. Podle scénáře OSN, o kterém informoval portál Atlantic Council, se předpokládá, že v roce 2100 bude v Rusku žít 74 až 112 milionů lidí místo současných 146 milionů.

Bezpečnostní analytik Zdeněk Petráš v pátek ve vysílání TN Live okomentoval zasažení civilní lodě s ukrajinským obilím Ruskem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.