Putin navštívil okupovaný Mariupol. Přiletěl vrtulníkem, pak sám řídil auto

Putin se do Mariupolu v okupované východní části Ukrajiny přesunul z Krymu, kde se neočekávaně objevil v sobotu. Informovala o tom agentura TASS s tím, že je to jeho úplně první cesta na Donbas. Strategického přístavu se ruská armáda zmocnila loni v květnu.

Do města přiletěl helikoptérou, ze které přesedl do auta. Podle kremelské tiskové služby řídil sám a zastavil se na několika místech. "Prezident hovořil s obyvateli Něvského okresu a na pozvání jedné z rodin navštívil její byt," uvedla agentura.

Putin si prohlédl i budovu divadla, ve které podle Kyjeva po loňském náletu zemřely stovky lidí. Poničený je téměř celý Mariupol, v němž před ruskou invazí žil bezmála půlmilion lidí.

[chooze:article;value:495641]

Šéfa Kremlu doprovázel ruský vicepremiér Marat Chusnullin, píše RIA Novosti. "Prezidentovi popisoval pokroky ve výstavbě a obnově Mariupolu a jeho okolí. Mluvili zejména o výstavbě nových rezidenčních čtvrtí, sociálních a vzdělávacích zařízení, infrastruktury bydlení a komunálních služeb a zdravotnických zařízení," dodal tiskový servis Kremlu.

Potom odletěl do jihoruského Rostova na Donu, kde se nachází velitelské stanoviště ruských jednotek operujících na Ukrajině.

Rusko má pět kandidátů na prezidenta, Putin mezi nimi není:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.