Putin nechal nasadit tajnou zbraň. Západu hrozí jaderným arzenálem

Putinovo eso v rukávu vyráží do akce. Válečná loď Admirál Gorškov, která má na palubě jedny z nejvražednějších nukleárních zbraní na světě, má podle ruského prezidenta proplout Atlantským a Indickým oceánem i Středozemním mořem.

Upozornil na to portál Mirror. "Fregata se vydává na dlouhou námořní plavbu. Je vybavená nejnovějším hypersonickým raketovým systémem Zirkon, který nemá obdoby. Nemá ekvivalent v žádné zemi na světě," prohlásil Putin na středeční videokonferenci.

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua je cílem mise "udržet regionální mír a stabilitu", píše agentura TASS. Politologové se ale domnívají, že se jedná o další jadernou výhrůžku směrem k Západu, kterých už za sebou představitelé Moskvy mají nespočet.

[chooze:article;value:482563]

"Jsem si jistý, že tak silná zbraň nám umožní spolehlivě chránit Rusko před vnějšími hrozbami a pomůže zajistit národní zájmy naší země," doplnil Putin.

Rusko téměř rok válčí se sousední Ukrajinou, invazi spustilo loni v únoru. Kyjev se opírá o finanční i vojenskou pomoc Západu a Putinův režim se ji snaží všemožnými cestami oslabit. 

Putin si volal s čínským prezidentem. Doufá, že ho navštíví v Moskvě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.