Putin odmítl další mobilizaci, všechny ale zaujaly jeho zdravotní potíže

Rusko je připraveno bránit své zájmy všemi dostupnými prostředky, prohlásil podle agentury TASS Vladimir Putin. Jenže mnohem víc než samotná slova zaujal všechny prezidentův zdravotní stav.

O tom, že má ruský prezident Putin dlouhodobé zdravotní problémy, se spekuluje delší dobu. Zahraniční média několikrát mluvila o Parkinsonově chorobě, nebo dokonce i o rakovině. Že s jeho fyzickou kondicí není vše v pořádku, potvrdilo i jeho poslední veřejné vystoupení.

Putin ve středu promluvil k představitelům ruské Rady pro občanskou společnost a lidská práva. Reagoval zejména na spekulace o tom, že Rusko připravuje další vlnu mobilizace. "Další mobilizace není v tuto chvíli na stole. Polovina ze 300 tisíc rekrutů je stále v rezervě," řekl podle portálu RT ruský prezident.

[chooze:article;value:476960]

​Zahraniční novináři si všimli, že se ruský prezident během projevu potýkal s bolestmi. Několikrát sebou podivně škubl a velmi často si musel odkašlat. Není to zdaleka poprvé, co se Putin během veřejného proslovu potýkal se zdravotními problémy. Podívejte se:

https://twitter.com/RussiaActually/status/1600496601742462976

​V srpnu letošního roku si Vladimir Putin do Kremlu pozval velitele Národní gardy Viktora Zolotova. Při schůzce ale urputně svíral stůl a v jeho obličeji se střídaly bolestivé grimasy. V listopadu se zase sešel s oligarchou Dmitrijem Mazepinem. Pravou rukou pevně svíral stůl a druhou pohyboval natolik zmateně, až se zdálo, že to nedělá ze své vůle.

Zdravotní stav prezidenta Putina se zhoršuje. Na schůzce mu zmodraly ruce: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.