Putin opět vyhrožuje. Nebezpečí jaderné války roste, prohlásil

Ruský prezident Vladimir Putin měl ve středu projev k představitelům ruské Rady pro občanskou společnost a lidská práva, ve kterém se snažil vyvrátit, že by Rusko chystalo další mobilizaci. Dále reagoval na dronové útoky, ze kterých Moskva viní Ukrajinu, píší zahraniční weby.

Ve svém projevu uvedl, že nebezpečí jaderné války roste. Dle jeho slov však Rusko nehodlá použít svůj jaderný arzenál jako první úder, ale pouze jako odvetný krok. "Nezbláznili jsme se, jsme si vědomi toho, co jsou jaderné zbraně," řekl. A dodal: "Nechystáme se běhat po světě a ohánět se touto zbraní jako břitvou," cituje Putina BBC.

[chooze:article;value:478204]

Dále se hlava Ruské federace chlubila vyspělostí své jaderné techniky, která je dle jeho slov nejmodernější na světě. Nezdráhala se ani osočit USA z toho, že rozmístily své jaderné zbraně na území jiných států, což Rusko dle jeho slov neudělalo. Dále si Putin stěžoval, že západní organizace pro lidská práva považují Rusko za druhořadou zemi bez práva na existenci.

Na Putinův projev se můžete podívat zde: 

Otázka, zda válka na Ukrajině přeroste v jaderný konflikt, visí ve vzduchu hned od prvního dne nevyprovokované agrese 24. února. Od té doby Rusko neúnavně bombarduje jak hlavní město Kyjev, tak východní území Ukrajiny.

Z Kremlu unikly přísně tajné zprávy. Putin trpí nevyléčitelnou chorobou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.