Putin oznámil několik cest do zahraničí. Jsou varovným prstem pro Západ

I když je ruský diktátor Vladimir Putin od začátku války na Ukrajině v silné mezinárodní izolaci, snaží se utužovat dobré vztahy, kde to jen jde. Po cestě do Severní Koreje, jež má dodávat Moskvě například dělostřelecké granáty, zamíří pravděpodobně ještě během letošního června šéf Kremlu také do Vietnamu, informuje list Vědomosti.

Očekávané návštěvě Vietnamu měl předcházet Putinův telefonát s tamním šéfem vládnoucí komunistické partaje Nguyenem Phu Trongem, během něhož pozvání zaznělo.

[chooze:article;value:558964]

"Přípravy státních návštěv do Severní Koreje i Vietnamu probíhají," měl oznámit novinářům již minulý měsíc náměstek ruského ministra zahraničí Andrej Rudenko podle The Moscow Times.

Během posledních dvou let navázala Moskva s Pchjongjangem intenzivnější spolupráci. Výměnou za munici, kterou potřebuje Rusko kvůli válce na Ukrajině, nabídlo například pomoc s korejským kosmickým programem či s dodávkami potravin.

Podle některých komentátorů je pravděpodobné, že se Putinovy cesty uskuteční během mírových rozhovorů o Ukrajině, jež se mají uskutečnit 15. a 16. června ve Švýcarsku bez účasti Ruska a Číny. Může jít tedy o snahu Moskvy demonstrovat, že i během vypjaté mezinárodní situace má s kým a o čem jednat.

Putin o útoku na Česko a Polsko: Jen tahají ze svých lidí peníze, prohlásil (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.