Putin: Pravda je na straně Ruska. Lid podporuje speciální vojenskou operaci

Prezident Putin pravidelně pronáší novoroční projev před Kremlem, letos tomu bylo však jinak. Hlava státu promluvila během návštěvy vojáků Jižního vojenského okruhu v Rostově na Donu. Ti se podle agentury Ria účastní speciálních operací na Ukrajině.

"Byl to rok plný obtížných a nezbytných rozhodnutí a velkých kroků k získání plné suverenity Ruska. Právě ty budou klíčové pro budoucnost země i světa," citovala agentura Tass Putina.

[chooze:article;value:481996]

Hlava státu je přesvědčená, že pravda je na straně Ruska, které chrání své lidi na svých historických územích. "Vždy jsme věděli a dnes jsme opět přesvědčeni, že suverénní, nezávislá a bezpečná budoucnost Ruska závisí jen na nás. Na naší síle a vůli," dodal Putin.

Putin zároveň ocenil obyvatelé Ruska. "Mnohonárodnostní lid stejně jako ve všech těžkých obdobích ruských dějin prokázal odvahu a důstojnost a slovem i skutkem podporoval obránce vlasti, naše vojáky a důstojníky, všechny účastníky speciální vojenské operace," řekl prezident.

Agrese Západu

Podle Putina západní elity jen využívají Ukrajinu a její obyvatele k tomu, aby oslabily a rozdělily Rusko. "Nikdy jsme to nikomu nedovolili a nedovolíme. Léta Západ ujišťoval Rusko o svých mírových záměrech, ale ve skutečnosti podporoval neonacisty a připravoval se na agresi," je přesvědčená hlava státu.

Kyjev i západní státy však tvrzení Moskvy ohledně začátku konfliktu odmítají. Dle nich zahájil Putin 24. února neopodstatněnou válku s cílem zmocnit se ukrajinského území a svrhnout prezidenta Volodymyra Zelenského, uvedla agentura Reuters.

Putin už má problémy i s mluvením. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.