Moderní bydlení

Putin přišel o svůj klenot. Jeho oblíbené letní sídlo je srovnáno se zemí

Putinovo letní sídlo u Černého moře, které se nacházelo nedaleko lázeňského města Soči, je srovnáno se zemí. Upozornili na to novináři z ruského exilového média Proekt. Zničení rozsáhlé vily doložili satelitními fotografiemi, na nichž je místo honosného domu jen holá zem.

Prázdný pozemek je viditelný také na veřejně přístupných satelitních mapách. Lidé už začali zmizení budovy komentovat.  "Vypadá to, že rezidence byla přesunuta do podzemí," napsal jeden z nich.

Podle britského deníku Telegraph šlo o Putinovo nejoblíbenější místo pro odpočinek. Ročně tam běžně trávil i přes 30 dní a podle magazínu Newseek tam pozval také hned několik světových politiků. V poslední době jej ale příliš nevyužíval. V loňském roce tam pobyl jen osm dní.

[chooze:article;value:577407]

Důvodem byla podle ruských novinářů obava z ukrajinských dronů. Ty na Soči v posledních měsících měly zamířit hned několikrát. Stejný důvod měl vést také k preventivní demolici celého objektu. Dům, v jehož blízkost se nachází také malé letiště s heliporty, měl jít k zemi během první poloviny letošního roku, konkrétně mezi únorem a březnem.

Putin ale smutnit nemusí. U Černého moře má ještě jeden palác, navíc mnohem rozsáhlejší. Jde o sídlo u města Gelendžik, které v roce 2021 ukázal světu ruský opoziční politik Alexandr Navalnyj.

Putin má mít dva malé syny. Nejsou prý v kontaktu s vnějším světem (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.