Putin přišel s krutým plánem. Využije ukrajinské slabiny, varují experti

Podle odborníků budou v příštích měsících vzdušné útoky Ruska mnohem efektivnější. Ukrajincům totiž dochází prostředky k obraně, a nebudou tak schopni likvidovat rakety mířící na jejich území. Ruský prezident Vladimir Putin si je této skutečnosti dobře vědom, a zahájí proto rozsáhlou ofenzívu. Díky vzdušným útokům by mohla ruská armáda posílit i svou pozici na zemi. 

"Myslím si, že nadcházející boje na Ukrajině budou mnohem drsnější. Klíčová bude především vzdušná převaha Ruska," vysvětlil pro britský deník Express vojenský analytik Michael Clarke.

[chooze:article;value:487416]

"Pozemní vojenské síly obou států jsou zatím vyrovnané z jednoho prostého důvodu. Rusko totiž zatím nezískalo převahu ve vzduchu. Kdyby se tak stalo, Ukrajinci by se ocitli v opravdu těžké situaci," popsal podle portálu Mirror Michael Clarke.

Ukrajině, která zatím dokázala neutralizovat většinu ruských raket, by tak mohlo hrozit velké nebezpečí. V posledních týdnech totiž Rusko poslalo na Ukrajinu stovky sebevražedných dronů, které Ukrajinci likvidovali svým protivzdušným systémem. Právě kvůli těmto náletům vyčerpala Ukrajina většinu svých rezerv.

[chooze:article;value:487260]

"Nadcházející rok bude mnohem nebezpečnější, válečný konflikt vyeskaluje. Celá situace se zhorší a Rusové se budou snažit o postup," oznámil Michael Clarke. Právě kvůli těmto zvěstem se ukrajinští představitelé snaží vyjednat další dodávky protivzdušných systémů ze Západu.

Boris Johnson dostal zprávu od Putina. Ten mu měl vyhrožovat raketovým útokem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.