Putin přiznal problémy na Ukrajině. Připustil, že je to teď těžké

"Ano, je to pro vás teď těžké, situace v Doněcké a Luhanské lidové republice i v Chersonské a Záporožské oblasti je extrémně obtížná," vzkázal Putin zaměstnancům bezpečnostních složek. Proslov k nim uspořádal v Den pracovníků bezpečnostních orgánů, upozornila agentura TASS.

"Lidé, kteří tam žijí, občané Ruska, spoléhají na vás, na vaši ochranu. Je vaší povinností udělat vše potřebné k zajištění jejich bezpečnosti, respektování jejich práv a svobod," prohlásil Putin. Podle agentury Reuters jde o jedno z nejjasnějších přiznání Moskvy, že na Ukrajině nejde vše podle plánů. 

[chooze:article;value:480343]

Oblasti na východě Ukrajiny anektovalo Rusko na konci září. Rusko k sobě oblasti připojilo na konci září na základě ilegálních referend. Jejich výsledky neuznává Západ ani Kyjev. Mimo jiné proto, že volební komise s urnami a hlasovacími lístky chodily v doprovodu ozbrojenců po jednotlivých bytech a domech. Leckde hlasy sbírali přímo vojáci.

Žádnou z oblastí navíc Rusko nezvládá plně kontrolovat. Ukrajincům se v nich daří protiofenziva. A osvobozen byl například i Cherson, který Moskva ovládala už od začátku války. 

Putin zároveň nařídil tajné službě FSB, aby se více soustředila na vlastní obyvatelstvo. Chce totiž bojovat proti údajným zrádcům doma i v zahraničí.

Putin opět vyhrožuje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.