Putin promluvil k Rusům: Okamžitě zlikvidujte povstalce, vyzval armádu

Ruský prezident Vladimir Putin vystoupil v televizním projevu, aby se vyjádřil k Prigožinově povstání. "Ruské ozbrojené síly dostaly rozkaz k okamžité neutralizaci organizátorů povstání," řekl podle agentury RIA Novosti. "Je to zrada vlastní země," prohlásil na adresu povstalců. 

Uvedl také, že válka proti Západu a fašistům, kterou Rusko vede, aby ochránilo vlastní existenci, vyžaduje jednotu. "Vše, co nás oslabuje, musí jít stranou," nechal se slyšet. "Vše, co rozbíjí naši jednotu, je plivnutí do tváře všem těm, kteří dnes bojují na frontě. Je to rána do zad našemu národu," pokračoval. Povstání dále přirovnal k občanské válce v roce 1917. "Nedovolíme, aby se to opakovalo," dodal.

[chooze:article;value:510610]

"Všichni, kteří se připojili k povstání, ponesou následky," vzkázal Putin účastníkům a sympatizantům vzpoury. Oznámil také zavedení speciálních bezpečnostních opatření v Moskvě i dalších regionech. "Jako prezident, jako vrchní velitel ozbrojených sil, jako občan Ruska udělám vše, abych zemi ochránil," slíbil.

V celém projevu ani jednou nezmínil jméno vůdce povstalců Jevgenije Prigožina. Není to přitom poprvé, co se takto zachoval. V minulosti například odmítal vyslovit jméno svého kritika a Sergeje Navalného.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.