Putin se bojí opouštět svůj úkryt. Nepředstoupí ani před poslance

Jen dva dny poté, co Kreml zrušil tradiční výroční tiskovou konferenci prezidenta Vladimira Putina, odkládá také jeho každoroční vystoupení před poslanci a senátory ruského parlamentu.

Putin by na něm měl přednést každoroční zprávu o stavu federace, jak mu ukládá ústava. Naposledy takto předstoupil před obě komory parlamentu v dubnu 2021, informovala ruská agentura TASS.

Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova promluví Putin k zákonodárcům až v příštím roce. Ještě v pondělí přitom Peskov řekl, že každoroční tisková konference se posune podle termínu poselství k federálnímu shromáždění, u nějž ještě nedávno naznačoval, že by mělo být letos. Teď se ale odkládá prakticky na neurčito. Přesný termín totiž Peskov nesdělil.

[chooze:article;value:478879]

Důvodem pro odklad mají být náročné přípravy pro takové vystoupení. Ruská hlava státu už ho tak letos prý prostě nestíhá, tvrdí ázerbajdžánský zpravodajský web news.az. V poslední době odborníci i veřejnost spekulují o Putinově zdraví. Objevila se například tvrzení, že se ruský vládce obává chřipkové epidemie a ukrývá se před virem ve svém bunkru.

Jak připomněl týdeník The Week, v minulosti se ve spojitosti s Putinem mluvilo také o rakovině nebo Parkinsonově nemoci.

 Výbuchy v Kyjevě. Rusko chce ukázat, že se před nimi není kam schovat, řekl Rožek:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.