Moderní bydlení

Putin se chová podivně, tvrdí Rusové. Pravý důvod cesty do Mongolska měl být jiný

[chooze:gallery;value:37208]

​Putin do Mongolska vyrazil na začátku září. V Rusku se po jeho návratu začalo diskutovat o tom, proč tam vůbec vyrazil. "Verze diskutovaná zdroji blízkými Kremlu: důvodem jsou šamani," napsal pro Der Speigel novinář Zygar.

Šéf Kremlu má podle něj podivný vztah s mystikou. Tu pravoslavnou propojuje s pohanskými tradicemi. S různými mystiky se měl radit už o invazi na Ukrajinu. Ti mu předpovídali úspěch.

Ze stejného důvodu teď údajně cestoval do Mongolska. "Moskvou nyní koluje fáma, že Putin potřebuje k použití jaderných zbraní požehnání šamanů. Bez jejich souhlasu nemohl udělat tak vážný krok ze strachu, aby nerozhněval duchy. A z Mongolska se prý vrátil spokojený," doplnil Zygar.

[chooze:article;value:575409]

Tuhle verzi žádný ze zdrojů novináře nepotvrdil. Ke schůzce se šamany podle něj ale skutečně došlo. Během návštěvy Mongolska se diskutovalo hlavně o tom, jestli Putina v zemi zadrží kvůli válečným zločinům, připomněl Newsweek. To se ale nakonec nestalo. 

Zvěsti o vazbách na šamany podle Newsweeku slyšel i bývalý autor Putinových projevů Abbás Galjamov. Podle něj se mluví nejen o požehnání použít jaderné zbraně. Putin se prý zajímal také o svou dlouhověkost a možnost reinkarnace. "Říkají, že byl se setkáním a provedenými rituály velmi spokojený," napsal Galjamov na telegram.

Podívejte se, jak probíhala Putinova návštěva Mongolska (9/2024)

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.