Putin se má utápět ve strachu. Setkání jen na pět metrů, nebo povinná izolace

Kreml zkrátil povinnou karanténní dobu pro setkání s prezidentem Vladimirem Putinem. Podle listu The Moscow Times k tomuto kroku Kreml přistoupil kvůli blížícím se prezidentským volbám v roce 2024. Očekává se, že Putin bude kandidovat i na páté funkční období.

Putin ve snaze ochránit se před covidem-19 podrobil od jara 2020 dvoutýdenní izolaci každého, s kým osobně přijde do styku. Sám dostal podle oficiálních informací nejméně čtyři dávky vakcíny proti covidu-19.

[chooze:article;value:527736]

​Dva lidé, kteří v posledních týdnech s Putinem osobně jednali, tvrdí, že Kreml už vyžaduje pouze pět dní izolace pro setkání s ruskou hlavou státu. Jeden z nich objasnil, že karanténa a testování jsou nutné, pokud je plánována osobní schůzka s Putinem nebo se očekává, že s ním člověk bude mít blízký kontakt – sedět vedle něj nebo si s ním potřese rukou.

"Pokud se člověk nepřiblíží k Putinovi blíže než na tři až pět metrů, může karanténu přeskočit a nechat se otestovat," vysvětlil jeden ze zdrojů The Moscow Times. Vysocí úředníci, šéfové státních společností a další, kteří se běžně účastní soukromých schůzek s Putinem, mají od loňského roku dovoleno dokončit karanténu ve vlastních domovech a poté se podrobit testům na covid.

[chooze:article;value:527697]

Putin se chystá znovu kandidovat na prezidenta, začíná se proto aktivněji setkávat s lidmi. V pondělí například svolal bezpečnostní schůzku kvůli nepokojům, které se odehrály na letištní ploše mezinárodního letiště v Machačkale v ruském Dagestánu. Tam podle agentury TASS z incidentu obvinil "agenty západních speciálních služeb".

Předtím se podle zpráv z Kremlu setkal s vědci a specialisty z vesmírného průmyslu. Poslední Putinova schůzka pak podle Kremlu proběhla ve středu, kdy jednal s politiky Olegem Kuvšinnikovem a Georgijem Filimonovem. Filimonova pak jmenoval úřadujícím guvernérem Vologdské oblasti.

[chooze:poll;value:10ba71aabf16eb3d352035e9d83dea63afdaa0bb]

Putin dostal před kamerami záchvat. Ruka se mu vymkla kontrole:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.