Putin se nikdy nemýlí, vysvětlil velvyslanec Polákům jeho výhrůžky

Ruský velvyslanec Sergej Andrejev byl v sobotu dopoledne na koberečku na polské ministerstvu zahraničí. Předvolali si ho tam kvůli pátečním výrokům Vladimira Putina o smyšlených plánech Polska zapojit se do války na Ukrajině a zmocnit se části jejího i běloruského území.

Informovala o tom stanice Polsat News. "Mluvili jsme o polské politice vůči Ukrajině a vůči Rusku. Odmítl jsem všechna obvinění vznesená Polskem proti prezidentu Vladimiru Putinovi. Nemají žádné opodstatnění," prohlásil Andrejev po jednání.

[chooze:article;value:514319]

Byl to přitom Putin, kdo v pátek vyhrožoval Varšavě. "Západní část území dostalo Polsko darem od Stalina. Naši přátelé ve Varšavě na to zapomněli, my jim to připomeneme," tvrdil podle agentury TASS.

Novináři se Andrejeva ptali, jak Putin přišel na to, že "Polsko si chce odtrhnout kus Ukrajiny". "Je to naše vnímání současné polské politiky v těchto věcech," řekl. Vybruslil i z dotazu, jaké pro to má Moskva důvody. "Vladimir Putin je zná. Když o tom mluví, dělá to s plným vědomím," uvedl s tím, že Putin se nemýlí.

[chooze:article;value:514408]

"Považujeme to pouze za provokaci a chabý pokus o vyvolání eskalace. Zcela odsuzujeme snahy o revidování historie a zneužívání těchto revizí k propagandistickým účelům. Mám dojem, že pan velvyslanec byl z této situace zjevně nervózní. Setkání bylo velmi krátké a jeho chování neodpovídalo diplomatickému protokolu. Bohužel to není poprvé," konstatoval náměstek polského ministra zahraničí Paweł Jabłoński.

Polsko současně poněkolikáté vyzvalo Rusko, aby ukončilo agresivní válku a okupaci Ukrajiny.

Putin prodělal mrtvici v přímém přenosu, dokazuje prý škubání ve rtech:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.