Putin se utrhl ze řetězu. Mrazivá výhrůžka Západu třetí světovou válkou

Putin vyslal jasný signál, Rusko je nebezpečným nepřítelem. Na světlo totiž unikly záběry z ruského testovacího centra Kapustin Jar, které se nachází v Astrachani. Na tajném záznamu je vidět start jaderné hlavice. Ruské ministerstvo obrany ale odmítlo prozradit, o jaký typ zbraně se jedná.

Napětí mezi Západem a Ruskem se tak stupňuje. "Cíle startu byly v plném rozsahu splněny," oznámili podle portálu Mirror vrchní představitelé Kremlu. O dalších podrobnostech ohledně tajemné rakety však neinformovali.

[chooze:article;value:550724]

Podle místních se test zbraně uskutečnil 12. dubna, kdy Rusko slaví Den kosmonautiky připomínající první vesmírný let Juraje Gagarina. Před rokem ve stejný den takto centrum vypustilo raketu, která získala jméno Topol-ME. I teď si obyvatelé okolní Astrachaně, Dagestánu a Volgogradu všimli zvláštních úkazů na obloze.

Dle dostupných informací by se však nemělo jednat o raketu Sarmat nebo Satan 2, která by měla být zatím největší raketou v Putinově jaderném arzenálu. Její test by se měl uskutečnit na jižním pólu, jenže s výrobou má mít Rusko potíže. "Krasnojarský strojírenský závod zažívá vážný nedostatek elektronických součástek pro výrobu strategických raket," informoval ruský telegramový kanál VChK-OGPU.

[chooze:article;value:550430]

"Elektronika nového raketového systému RS 28 (Sarmat) je z velké části zahraničního původu a kvůli sankcím se objevil její vážný nedostatek. Nyní se vyvíjí veškeré úsilí, aby se situace s dodávkami sankcionované elektroniky nějak napravila," uvedl kanál.

Situaci přiostřuje i nedávná výhrůžka Vladimira Putina vůči Severoatlantické alianci, kdy ruský prezident reagoval na možnost, že by NATO rozmístilo pozemní jednotky na Ukrajině. "Všem je jasné, že to bude jen jeden krok od třetí světové války. Myslím, že to málokoho zajímá," vyhrožoval Putin podle webu Business Today. Rusko svůj jaderný arzenál už připravuje.

Putin o útoku na Česko a Polsko. Jen tahají ze svých lidí peníze, tvrdí (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.