Putin si buduje novou armádu. Na Ukrajině probíhá vojenský výcvik dětí

Na militarizaci dětí ruskou armádou v Chersonské oblasti upozornil ukrajinský web IRS Cherson, podle kterého Rusové plánují otevřít třídy pro kadety ve všech školách na okupovaném území Ukrajiny. Cílem je urychlit tempo výcviku tamních dětí, které pak Rusko využije při bojích v regionu.

Před několika dny zveřejnil na telegramu ruský kanál Tavrija TV, který působí v Chersonské oblasti, video se záběry z jednoho cvičiště. Některé děti jsou od pohledu velmi mladé, odhadem jim je okolo 12 až 13 let. I ty se však účastní výcviku se zbraněmi.

Ruští vojáci je učí zacházet s kalašnikovy, odstřelovacími puškami, nebo dokonce kulomety. "Školáci a studenti zde nyní absolvují bojový výcvik. Učí se střílet, nabíjet zbraně, používat některé techniky," řekl ve videu vedoucí regionální pobočky ruské organizace pro vojenskou výchovu dětí Junarmija Serafim Ivanov.

[chooze:article;value:476330]

​Výcviku se účastní nejen chlapci, ale i dívky. Podle IRS Cherson jsou mezi cvičiteli vidět i ukrajinští kolaboranti, kteří se přidali na ruskou stranu. Dodává, že děti se učí nejen zacházet se zbraněmi, ale podstupují i ideologický výcvik, aby věděly, proti komu mají v případě nutnosti zbraně použít.

V polovině února americká Yaleova univerzita zveřejnila humanitární zprávu, podle které se za minulý rok ocitlo v ruských převýchovných táborech přes šest tisíc ukrajinských dětí. "V mnoha případech Rusko údajně dočasně evakuovalo děti z Ukrajiny pod záminkou bezplatného letního tábora, aby je později odmítlo vrátit a přerušilo veškeré kontakty s jejich rodinami," uvádí se ve zprávě.

Rusko podle Volodymyra Zelenského v těchto dnech spustilo masivní ofenzivu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.