Moderní bydlení

Putin si nekontrolovaně škrábal obličej. Znovu se spekuluje o rakovině

Ruský prezident ve čtvrtek navštívil ruské město Ufa, kde si spolu s dalšími ruskými politiky prohlédl nové šermířské centrum, jak popisuje prezidentská kancelář. Zahraniční pozorovatele ale zaujal jiný detail jeho cesty.

Jak upozorňuje deník Daily Mail, Putin si během návštěvy opakovaně škrábal obličej. Záběry ukazují, jak si sahá na různá místa tváře a ulevuje si od svědění nehty. Podobný problém měl už o den dříve na záběrech z Moskvy.

[chooze:article;value:579025]

​V posledních dnech se začalo spekulovat o pevnosti jeho zdraví. Objevily se totiž informace, že musel do nemocnice, jak popsal deník Express.

Dvaasedmdesátiletý státník pak vystoupil v televizi spolu s ministrem zdravotnictví Michailem Muraškem. "Lékaři z Centrální nemocnice, kam jsem musel na vyšetření, mi doporučili, abych se nechal naočkovat tuzemskými vakcínami," řekl a vyzýval lidi, aby se nechali očkovat.

V návaznosti na to se pak rozšířily zvěsti, že jeho problémy jsou vážnější. "Měl na mysli rutinní lékařské prohlídky," popíral to v prohlášení mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov a zdůrazňoval, že Putin je zdravý.

[chooze:article;value:578728]

​Spekulace o Putinově zdraví se šíří už několik let. V minulosti se řešilo jeho kašlání nebo zdánlivě neurotické cukání rukou a nohou. Řada odborníků už ale přišla i s teoriemi, že by mohl mít rakovinu, a takové dohady se objevily i po jeho aktuálních potížích.

Putin má mít dva malé syny. Nejsou prý v kontaktu s vnějším světem (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.