Putin šokoval ohledně amerických voleb. Potopil Trumpa, jeho favoritem je Biden

Velké překvapení si přichystal Vladimir Putin. V rozhovoru pro ruskou státní televizi podle agentury AP Putin promluvil i o blížících se prezidentských volbách v USA. Naznačil také, kdo je jeho favoritem.

Podle Putina by pro Rusko byl lepší volbou současný prezident Joe Biden. "Je mnohem zkušenější a předvídatelnější, skutečný politik ze staré školy. Ale budeme jednat s jakýmkoliv lídrem, který má důvěru amerického lidu," řekl podle agentury TASS Putin.

Bidena se zastával i v otázce prezidentova zdraví. "Když jsem se s ním osobně setkal, tak ano, četl z papíru, ale to já taky. A to, že se někde udeřil do hlavy, když lezl z vrtulníku, není podstatné. Komu z nás se to nestalo?" ptal se Putin.

[chooze:article;value:541478]

Putinův názor je překvapivý zejména proto, že Biden je jedním z jeho největších oponentů. Pod Bidenovým vedením je USA největším dodavatelem vojenské pomoci Ukrajině a sám Biden často hovoří o nutnosti Putina zastavit.

Ve Spojených státech také v posledních měsících nabývá na síle část republikánské strany, která se snaží pomoc Ukrajině zastavit. Biden, který je dlouholetým členem demokratů, ale proti těmto snahám ustavičně bojuje a tlačí na Kongres, aby povolil další balíček vojenské pomoci.

Naproti tomu Bidenův rival a republikánský favorit Donald Trump v minulosti vyjádřil náklonnost k Putinovi a jeho režimu. Pozornost na sebe strhl také nedávným výrokem, kdy prohlásil, že by pod jeho vedením USA nepomohly členům NATO, kteří nevydávají povinná 2 procenta HDP na obranu. Často také vystupuje proti americké podpoře Ukrajiny.

Putina ovládly emoce. Jeho nezvyklých gest si všimla i ruská média:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.