Putin svým spojencům rozdal "prsteny moci". Lukašenko se hned chlubil

Překvapivý dárek čekal na představitele členských zemí Sdružení nezávislých států na neformálním summitu, který se konal v pondělí v Petrohradu. Setkání na konci roku se zúčastnili prezidenti postsovětských republik, jako například Běloruska, Kazachstánu, Ázerbájdžánu či Arménie.

Celkem se prezidentů do Petrohradu sjelo devět, včetně ruského prezidenta Vladimira Putina, který summit pořádal. Svým spojencům na rozloučenou věnoval drobný suvenýr. Z Petrohradu si tak každý z nich odvezl zvláštní prsten, vyrobený na zakázku.

Každý z prstenů byl vyroben z bílého a žlutého zlata a nese na sobě znak SNS. Putin na prstenu navíc svým spojencům přeje šťastný nový rok. Posledním detailem klenotů je jméno země, kde se summit pořádal, tedy Rusko, píše portál Kommersant.

[chooze:article;value:481270]

Putin takto prstenů rozdal osm a devátý si nechal pro sebe. Věnované prsteny se setkaly s úspěchem. Zejména běloruský prezident Alexandr Lukašenko si dar oblíbil a ještě během summitu se nechal vyfotit s prstenem nasazeným na prsteníku.

Na fotografie s podobou prstenu se můžete podívat zde:

Svým dárkem si ale Putin také vysloužil řadu přirovnání se slavnou knižní trilogii Pán prstenů od britského spisovatele J. R. R. Tolkiena. V ní vystupuje Temný pán Sauron, který rozdá devíti králům lidí kouzelné prsteny, s jejichž pomocí z nich udělá své otroky, zvané Prstenové přízraky.

Putin neměl ani doposud o srovnání se Sauronem nouzi. V armádách knižního Temného pána sloužili zejména skřeti. A právě přezdívkou "skřeti" titulují Ukrajinci ruské vojáky. Rozdáním devíti prstenů lídrům států tak vtipy tohoto rázu utvrdil.

Bělorusko proti Ukrajině bojovat nebude, říká expert. Lukašenko je ale podle něj Putinovi zavázán:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.