Putin tají dva malé syny (5 a 9). V luxusním paláci je izoloval od světa

Investigativní organizace Dossier Center zveřejnila dokument, ve kterém dokazuje, že kromě dvou dcer má ruský prezident Vladimir Putin ještě dva syny. Ivan a Vladimir se narodili v letech 2015 a 2019. Matkou chlapců má být bývalá gymnastka a údajná Putinova dlouholetá partnerka Alina Kabajevová. Není oficiálně známo, zda je jeho manželkou.

I když má být chlapcům teprve devět a pět let, mají úplně jiný život než jejich vrstevníci, od kterých jsou zcela odtrženi. Rodiče je drží v izolaci od společnosti v Putinově sídle v národním parku Valdaji v Novgorodské oblasti. Společnost jim dělá početný personál, který zahrnuje nejen špičkové chůvy, ale i učitele, kuchaře a další.

​"Musí trávit většinu času s dospělými. Se svými rodiči se vídají jen pozdě v noci a s vrstevníky hlavně během prázdnin," uvádí zpráva, kterou citoval deník The Moscow Times. Právě na prázdniny má rodina cestovat do Putinova sídla poblíž Soči, kde tráví většinu času lyžováním. V létě zase bere matka chlapce na soukromou jachtu. Kromě ní má rodina i obrněný vlak, několik letadel i vrtulníků.

[chooze:article;value:572450]

Součástí personálu je samozřejmě i soukromá ochranka. "Děti není možné najít ve státních databázích. Od útlého dětství mají krycí dokumenty, které se obvykle vyrábí pro špiony a osoby pod státní ochranou. Jejich data narození znají pouze blízcí příbuzní," píše se ve zprávě.

Personál, který je k chlapcům připuštěn, je pečlivě vybírán skrze specializované weby. Naposledy měli do svých řad přijmout učitele angličtiny. Tomu bylo přislíbeno ubytování a plat v přepočtu dosahující téměř 200 tisíc korun za měsíc. Zaměstnanec ale nesmí opustit rodinné bydliště a musí podstoupit řadu lékařských prohlídek.

V inzerátu byl uveden i věk chlapců (tehdy 8 a 4 roky) a také to, že rodina žije v izolaci. Požadovali, aby učitel byl z Jižní Afriky, kterou Putinova rodina považuje za "přátelskou zemi". Němčinu má chlapce učit žena pocházející z Bosny, která s rodinou pracuje od roku 2017.

[chooze:article;value:572408]

Kromě početného personálu dětem zábavu obstarává i nespočet hraček. Starší syn Ivan prý našel velkou zálibu v animovaných pohádkách studia Disney a rád si hraje na postavy z konkrétních filmů. Putin údajně z jeho koníčku nadšený není a zdůrazňuje mu, že by měl dávat přednost sovětským karikaturám.

Oba chlapci se mají věnovat i sportům, a to plavání a gymnastice. Starší Ivan se měl také zúčastnit gymnastických soutěží, i když jeho výsledky byly podprůměrné. Rád také hraje se svým otcem hokej. Matka je chodí na zápasy příležitostně pozorovat, ale raději zůstává za částečně neprůhledným plexisklem, aby se skryla před zraky sluhů a zaměstnanců.

Rozsáhlý materiál Dossier Centra je založen na výpovědi jednoho z Putinových blízkých pracovníků, který má být s chlapci v přímém kontaktu. Organizaci se podařilo získat i fotografie staršího z Putinových synů, zveřejnit je ale nehodlá. "Ivan je nezletilý a není odpovědný za činy svých rodičů," vysvětluje.

Putin se ztrapnil před Kadyrovem. Sluchátka na střelnici si nasadil opačně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.