Putin ukázal svoje plány s Ruskem. Takto chce zemi vychovávat

Nový dekret, který znovuzvolený ruský prezident Vladimír Putin podepsal, nese název O národních rozvojových cílech Ruské federace do roku 2030 a na delší období do roku 2036. Jak už je z názvu patrné, týká se hlavně budoucnosti Ruska. Dokument zveřejnil Kreml.

V květnové vyhlášce představil Putin hned sedm cílů, které si Rusko do let 2030 a 2036 stanovilo. Prvním z nich je zachování populace a podpora rodiny, druhým výchova vlasteneckého a společensky odpovědného člověka.

Dekret se ale zabývá také bezpečným životním prostředím a ekologickou pohodou. Dalšími cíli pak jsou i udržitelná a pulzující ekonomika, technologické vedení a také digitalizace státní správy, ekonomiky a sociální oblasti.

[chooze:article;value:554147]

Putin údajně květnový dekret založil "na tradičních ruských duchovních a morálních hodnotách a principech vlastenectví, člověku jako prioritě, sociální spravedlnosti a rovných příležitostech, zajištění bezpečnosti země a veřejné bezpečnosti, otevřenosti navenek svět, ekonomickém rozvoji založeném na spravedlivé hospodářské soutěži, podnikání a soukromé iniciativě, vysoké účinnosti a technologii“.

Podle webu vedomosti.ru dostala ruská vláda za úkol do konce roku připravit jednotný plán k dosažení národních rozvojových cílů a také vypracovat a schválit strategii územního rozvoje. Při sestavování návrhu federálního rozpočtu by měly být upřednostněny výdaje právě na dosažení těchto cílů.

Jak upozorňuje ruská tisková agentura TASS, vyhláška nahradila předchozí verzi vyhlášky o národních rozvojových cílech od roku 2020.

Putin je po inauguraci. Rusové válce fandí, o objektivní informace nemají zájem, říká politolog Jiří Just:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.