Putin už neví, jak dál. Strávil den na velitelství ruských sil a žádal o rady

V pátek navštívil ruský prezident Vladimir Putin velitelství ruských sil. Údajně se zajímal o to, jaký má být následující postup ruské armády v rámci "speciální vojenské operace", jak Rusové nazývají válku na Ukrajině.

"Vyslechneme si velitele každého operačního směru a chtěl bych slyšet návrhy týkající se našich nejbližších a střednědobých akcí," řekl podle BBC vůdce Kremlu vojenským představitelům. 

[chooze:article;value:479848]

​Záběry z pátečního setkání ukázaly, že schůzky se zúčastnil i ministr obrany Sergej Šojgu a generál Sergej Surovikin. Na schůzce byl přítomen i velitel ozbrojených sil Valerij Gerasimov. Jeho účast ukončila dohady o tom, zda ho Putin neodvolal z funkce poté, co byl nařčen z přílišné opatrnosti.

Podrobnosti o Putinově návštěvě ale tamní úřady ani média nezveřejnily. Podle amerického Institutu pro studium války se ale Kreml snaží Putina vykreslit jako kompetentního válečného vůdce a zlepšit tak jeho image v očích ruských občanů.

Kreml tak videozáznam ze schůzky zveřejnil pravděpodobně proto, aby ukázal, že se ruský prezident důkladně zapojuje do plánování války na Ukrajině. Údajně tak činí po nedávné kritice jeho role ve vedení válečných bojů.

Rusko podniklo zatím nejhorší útok. Na Ukrajině jsou stovky mrtvých:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.